Laatst heb ik mezelf natuurlijk een enorm duur bedsprei cadeau gedaan. Dat heb je wellicht ook al op mijn instagram voorbij zien komen. Hij stond al heel lang op mijn lijstje, maar was eigenlijk wel een beetje boven mijn budget. Begrijp me niet verkeerd: ik heb er totaal geen spijt van en hij bevalt mega goed, maar toch ben ik van mening dat je jouw slaapkamer ook kunt inrichten met een kleiner budget. Ik deel daarom – in samenwerking met HEMA – enkele tips om je slaapkamer inrichten betaalbaar te houden. 

Slaapkamer inrichten 

Wanneer mensen hun slaapkamer inrichten met een wat kleiner budget, zie je vaak dat de slaapkamer direct leeg en saai is. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Je kunt ook met een kleiner budget sfeer toevoegen in je slaapkamer. Met de volgende tips gaat dat zeker lukken; 

Beddengoed 

Er even vanuit gaande dat je al een bed hebt. Een kwalitatief goed bed, want dat is een investering voor meerdere jaren en is enorm belangrijk voor een goede nachtrust. Je kunt je bed opfleuren door het gebruik van het juiste beddengoed. Een mooi dekbedovertrek kan direct de sfeer bepalen in je slaapkamer. Zelf heb ik beddengoed in allerlei prijsklassen. Zo heb ik een duur linnen dekbedovertrek, maar ook leuke print uit een goedkopere winkel. Natuurlijk merk je wel wat verschil in kwaliteit, maar het voordeel van goedkopere dekbedovertrekken is toch wel dat je kunt afwisselen. 

Kussens 

Naast je kussen kan je jouw bed ook direct sfeervol maken door enkele sierkussens toe te voegen. Wanneer je jouw bed opmaakt kun je deze sierlijk “horizontaal stapelen” tegen je hoofdkussen aan. Let er wel bij op dat je niet heel je bed vol legt met kussens, want je zult ze toch echt zelf elke avond weer van je bed af moeten halen. Verstandig is het om dan ook een mooie kist naast je bed te zetten, waar je de kussens in op kunt slaan tijdens de nachten. Zo’n kist hoeft overigens ook niet duur te zijn. Doe eens een rondje in de kringloop bijvoorbeeld! 

slaapkamer inrichten klein budget

Kleur 

Hoewel wit, witter, witst al een tijdje trending is op Instagram, doe je er ook verstandig aan om wat kleur toe te voegen aan je slaapkamer. Dit zorgt direct voor sfeer. Kies voor een mooie volle en donkere kleur voor een hotel chique gevoel of kies voor een lichtere, zachte tint voor een rustiger geheel. Verf is een goede manier om met weinig budget een enorm verschil te kunnen maken. Helemaal mooi is het natuurlijk wanneer je kiest voor een kleur die ook terugkomt in je beddengoed. 

Accessoires 

Accessoires maken je slaapkamer ook direct gezellig en sfeervol. Zorg er alleen voor dat je kiest voor enkele grotere accessoires in plaats van veel kleine accessoires. Dit kan het namelijk meteen rommeliger maken en vangen daarnaast ook nog eens veel stof. Kies bijvoorbeeld voor 2 grote lijsten boven je bed, een wandkleed of een mooie spiegel. Allen zijn ook te koop bij budget woonwinkels.

De allerlaatste tip: zorg dat je uniek blijft! Doe slaapkamer inspiratie op, maar kies niet voor de meest gekozen items in een budget woonwinkel, want dat zorgt er juist voor dat je slaapkamer een “goedkope” look krijgt. In de kringloop kun je ook echt toffe eyecatchers voor je slaapkamer vinden en die zijn vaak uniek! Maak echt je eigen “fijne plek slaapkamer“.