Wellicht ben je toe aan wat verandering, maar ben je niet bereid te participeren in deze oververhitte woningmarkt. Dan is het echt tijd om je eigen huis aan te pakken, zeker als je nog blij bent met de locatie waar je woont. Met een paar aanpassingen kun je je huis namelijk volledig transformeren en word je opnieuw verliefd op dat vertrouwde huis waar je al jaren woont. We geven je graag wat tips voor je slaapkamer, zodat jij weer met veel geluk wakker wordt elke ochtend.

Start bij de basis

Als je een compleet nieuwe slaapkamer wilt creëren is het verstandig om te beginnen bij de basis. Sloop de huidige vloer eruit en kies de vloer van je dromen. Misschien heb je nu vloerbedekking, maar wil je het liefst een chique visgraatvloer. Doe het! Daarnaast moet je de muren kritisch laten checken door een stucadoor. Als hier gaten, beschadigingen of deuken in zitten is het misschien verstandig om deze eens volledig opnieuw te laten stucen. Zo zorg je echt voor een frisse start en weet je ook zeker dat het door een professional gedaan wordt. Je kunt een stucadoor uit Almere direct inhuren via de website van Werkspot.

Pak de grote meubelen aan

Als de basis in orde is kun je per meubelstuk evalueren of je deze wilt houden. Wanneer heb je voor het laatst geïnvesteerd in een goed bed? Als je weet dat dit bijvoorbeeld al twintig jaar terug is, kun je het beste eens kijken naar een volledig nieuw bed of in ieder geval een nieuw matras. Scoor er direct wat nieuwe overtrekken en hoeslakens bij om je bed een nieuwe look te geven. Ook de rest van het meubilair mag best kritisch beoordeeld worden. Dat dressoir staat er al jaren en eigenlijk ben je er flink op uitgekeken, nietwaar? Scoor een nieuwe en breng je oude weg naar de kringloop!

Wat mis je nog?

Kijk je wel eens in woonmagazines en ben je jaloers op de slaapkamers die je voorbij ziet komen? Kijk eens kritisch naar die foto’s. Wat uit deze kamers vind je zo mooi en wat mis je nog in je eigen slaapkamer? Soms kan het zo simpel zijn als het vervangen van het hoofdbord van je bed of het toevoegen van een lekker grote plant als eyecatcher. Misschien mis je nog een mooi nachtkastje, vloerkleed of gewoon wat extra sfeer. 

slaapkamer een nieuwe look