Niets zo vervelend als rondslingerende schoenen door het hele huis. Je moet schoenen opbergen alleen wel gemakkelijk voor jezelf maken. Hoe je dat het beste kunt doen en wat de perfecte schoenenkast is? Ik deel het in dit artikel.

Schoenen opbergen

Je kunt je schoenen opbergen op vele manieren. Soms voldoen enkele losse planken aan de muur, maar wanneer je een uitgebreide schoenenwinkel bij jouw thuis in bezit hebt, is het wellicht handiger om ook gebruik te maken van een dichte schoenenkast. Voor we na gaan denken over dé ideale schoenenkast, is het wellicht ook handig om na te denken wat de perfecte plek in huis is. Kies jij je schoenen direct uit bij je outfit, dan kun je er voor kiezen je schoenen op te bergen bij je kledingkast op de slaapkamer. Loop jij echter nooit met schoenen in huis en beslis je vrijwel altijd pas welke schoenen je aandoet op het moment dat je de deur half uit strompelt, dan is de garage of de hal wellicht een betere plek.

Zelf een schoenenkast maken

De één heeft 10 paar schoenen, de andere meer dan honderd. We zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde en dat betekent dat we ook andere behoeftes hebben voor een perfecte schoenenkast. Normale schoenen opbergen – zoals sneakers – is vrij gemakkelijk, maar heb je hoge laarzen of naaldhakken dan wordt het al een stuk lastiger om hier een standaard schoenenkast voor te gebruiken. Maak daarom je eigen schoenenkast op mat. Gebruik een schoenmaat tabel om te kijken welke afmetingen jouw schoenen en die van je huisgenoten ongeveer hebben. Maak een schatting van de hoeveelheid benodigde ruimte (je schoenengarderobe verandert nou eenmaal ook vaak) en ga aan de slag met wat hout. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zorg er alleen voor dat hij enorm praktisch is.

Een eyecatcher

Ben jij enorm trots op je collectie schoenen? Dan mag je van jouw schoenenkast echt wel een eyecatcher maken. Gebruik led strips om jouw schoenen uit te lichten. Probeer daarnaast een logische indeling te vinden. Pumps bij pumps, sneakers bij sneakers etc. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in te gaan richten op basis van de kleuren van je schoenen. Kijk even rond op Pinterest en doe inspiratie op hoe je jouw schoenen echt kan laten shinen!

Hoeveel paar schoenen heb jij in huis? En hoe berg je ze op dit moment op? Laat het weten!