Dit is vast voor iedereen herkenbaar: heb je een lievelings dekbedovertrek, is hij na verloop van tijd helemaal vaal geworden. Dat wil je natuurlijk niet! Ik geef je daarom 5 handige tips om je (nieuwe) beddengoed te wassen.

Je beddengoed wassen

Heb je net je nieuwe beddengoed besteld bij Textielhuisonline.nl, dan wil je daar natuurlijk wel lang van kunnen genieten. Onderschat daarom het wassen van je beddengoed niet! We beginnen met het feit dat je nieuw beddengoed natuurlijk altijd eerst moet wassen alvorens je het gaat gebruiken. Nieuw beddengoed neemt nog niet zoveel vocht op en dat is niet zo handig als je je bedenkt dat je in de nacht wel zo’n liter vocht kunt verliezen. Meteen even in de wasmachine dus! Hoe je dit verder het beste kunt doen? Dat lees je hieronder;

beddengoed wassen

Tip 1: Draai je beddengoed binnenstebuiten

In de inleiding begon ik meteen met het probleem dat je lievelings beddengoed vaal is geworden. Dat kun je eenvoudig voorkomen door je beddengoed even binnenstebuiten te draaien voordat je ze in de wasmachine stopt. Kleuren blijven op deze manier veel beter behouden! 

Tip 2: Geef je beddengoed de ruimte

Je beddengoed moet voldoende kunnen bewegen tijdens een wasbeurt. Doe daarom nooit meer dan 1 dekbedovertrek in de wasmachine (of 2 wanneer je eenpersoons dekbedovertrekken hebt). Zo weet je zeker dat je beddengoed goed schoon wordt. 

Tip 3: Gebruik niet teveel wasmiddel 

Nu zou je denken dat je beddengoed nog schoner wordt door een scheutje extra wasmiddel toe te voegen, maar niets is minder waar. Kijk ook goed naar het soort wasmiddel dat je hebt. Soms zit er in wasmiddel bleekmiddel en dat kan zorgen voor witslijtage. 

Tip 4: Kies voor het juiste wasprogramma

Natuurlijk is het juiste wasprogramma gebruiken ook belangrijk voor het resultaat. Het laatste wat je wilt is dat je een dekbedovertrek moet strijken (want hoeveel werk is dat?!). Gebruik daarom een kreukherstellend wasprogramma. Was je beddengoed op 40 graden. 

Tip 5: Je beddengoed laten drogen

Nu kun je natuurlijk een kreukherstellend wasprogramma gebruiken, maar daar heb je eigenlijk niets aan als je het natte beddengoed te lang in de trommel laat zitten. Haal hem dus direct uit de trommel. Hang je beddengoed vervolgens aan een waslijn te drogen. Gebruik bij uitzonder de wasdroger! 

nieuw beddengoed wassen

Bovenstaande tips kun je altijd gebruiken, maar toch is het aangeraden om altijd het waslabel te checken van je nieuwe beddengoed. Niet elk materiaal is natuurlijk hetzelfde. Succes met wassen!