Het is geen geheim dat de huizenprijzen door het plafond gaan op dit moment. Deze zomer zijn de prijzen nog meer gestegen dan het voorjaar. Ook wordt er voorzien dat er in 2022 nog meer stijgingen plaatsvinden. Een ideale tijd om je huis te verkopen dus!

Waar stegen de prijzen het meest?

Flevoland stond wederom aan de top met grootste stijging. De huizenprijzen stegen daar met 16,7%. In Amsterdam stegen de huizenprijzen het minst. Verwacht wordt dat landelijk gezien de prijzen met 14,4% stijgen. Dus ook al woon je in Brabant en zoek je bijvoorbeeld een makelaar in Eindhoven om je huis te verkopen, zit je nog steeds goed. 

Wie zijn er dan geïnteresseerd in je woning?

De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor huizenkopers jonger dan 35 jaar zorgden voor een flinke stijging onder deze leeftijdsgroep. Het was bekend dat het voor starters bijna onmogelijk was om nog een huis te kopen in Nederland. De overheid hoopt met deze oplossing een deel van het probleem op te lossen. Voor veel starters is het natuurlijk nog steeds moeilijk om een eigen huis te kopen, maar de maatregel is een stap in de goede richting voor deze groep.

huis verkopen? Dit moet je weten

Hoe verkoop je je huis?

Het wordt steeds meer geaccepteerd om op eigen houtje je huis te verkopen. Toch zitten daar nog veel haken en ogen aan. Bij de verkoop van een huis komt een heleboel expertise kijken. Zo moet je weten wat de markt op dat moment doet en heb je ook een hoop juridische kennis nodig in verband met het koopcontract. Daarnaast moet je kennis hebben van de fotografie en hoe je een huis het beste presenteert en sites zoals Funda zijn alleen toegankelijk voor makelaars om een huis te verkopen.

Voor veel mensen is de verkoop van een huis een emotionele gebeurtenis. Een huis behoudt ook een hoop herinneringen. Je wilt dit verhaal als verkoper wel meegeven bij de verkoop. Ieder huis heeft zijn persoonlijke verhaal. Voor veel mensen is het dan ook belangrijk dat een makelaar hier begrip en oog voor heeft. 

Wie vertrouw je de verkoop van je huis toe?

Omdat de verkoop zo’n persoonlijk proces is, is het belangrijk dat je een makelaar hebt, waar je je goed bij voelt. Je wilt je verhaal kunnen doen en ook het idee krijgen dat daar iets mee gedaan wordt. Makelaar van Uffelen staat erom bekend dat ze een persoonlijke benadering hebben en hun professionele kennis inzetten voor het beste resultaat.

Ze hebben net een nieuwe kantoor geopend op het bedrijvenpark Groot Schooten. Dus ben je op zoek naar een makelaarskantoor in Helmond? Neem dan zeker contact op met makelaarskantoor van Uffelen.