Ben je op zoek naar een nieuwbouwproject bij jou in de buurt omdat je graag een nieuwe woning wilt kopen? Dan is het wellicht handig om dit artikel te lezen. Zo weet je alles wat je moet weten voordat je het nieuwbouwproject van je dromen vindt! Wellicht is je eigen huis bouwen een nog betere optie. Ook daar delen we in dit artikel handige tips voor!

Nieuwbouwproject vinden

Er wordt volop gebouwd, maar toch kan het lastig zijn om een nieuwbouwproject te vinden dat bij jou past. Het kan natuurlijk zo zijn dat je toevallig tijdens een autorit of fietsritje in de buurt langs een groot bord komt wat in een weiland staat. Je interesse is gewekt en je gaat online op zoek naar het project. Vaak ben je dan alleen al te laat. Nieuwbouwwoningen zijn gewild. Wil je echt voor een nieuwbouwproject gaan, dan moet je je inschrijven bij allerlei bouwbedrijven en makelaarskantoren. Zij brengen je als eerste op de hoogte wanneer er een nieuw project gaat starten.

bouwen van je eigen huis

Huis van je dromen?

Heb je eindelijk een nieuwbouwproject gevonden, vallen de woningen enorm tegen. Natuurlijk kun je wel kleine details laten aanpassen en wensen doorgeven, maar als het simpelweg niet de woning is waar je naar op zoek was houdt het al snel op. Wellicht is het een idee om een kavel te kopen en je eigen woning te laten bouwen. Dat klinkt spannender dan het is. Kies bijvoorbeeld voor een partij als Geldersche Woningbouw. Zij hebben een aantal modelwoningen ontworpen die jij vervolgens kunt gebruiken als inspiratie voor je eigen woning. Vervolgens geef je al je wensen door en zij maken een prachtig ontwerp voor jou. Daarnaast geeft een fotorealistische impressie helemaal een goed beeld van hoe je woning er uit komt te zien. Binnen een jaar heb je jouw fantastische nieuwbouwwoning!

Eigen huis bouwen

Voordat je aan de slag kan met het bouwen of laten bouwen van je eigen huis, moet je eerst een aantal andere zaken regelen. Zo moet je uiteraard op zoek naar een geschikt kavel. Ook hiervoor kun je terecht bij makelaarskantoren, maar vergeet ook de gemeente niet. Ook daar kun je aangeven dat je op zoek bent naar grond om op te bouwen. Tijdens de bouw heb je ook te maken met de gemeente (je moet uiteraard alle benodigde vergunningen en goedkeuringen verkrijgen voordat de bouw begint), dus het is nooit verkeerd om alvast wat connecties te leggen.

eigen huis bouwen

Informatie is echt essentieel! Zorg dat je jezelf goed inleest over het bouwen van een eigen huis. Je eigen huis bouwen kan een prachtige kans zijn die je met beide handen aan moet nemen, maar het kan ook stressvol zijn (als je het zelf doet althans). Raadpleeg allerlei bronnen zoals bouw- en architectuurtijdschriften, houd gesprekken met bouwprofessionals en lees online artikelen. Een goede voorbereiding is het halve werk!