Pfoe. Het interieur wat je een lange tijd geleden met vol passie hebt ingericht, begint met de dag saaier en saaier te worden, toch? Geen zorgen. Je bent echt niet de enige. Het is namelijk erg normaal dat je het interieur van je huis met de tijd zat begint te raken. Daarom zullen wij in dit artikel een aantal inspirerende tips met jullie delen, zodat je weer kunt genieten van je toffe interieur! Lees snel verder! 

Gebruik planten! 

Echt waar. Planten hebben zo een ontzettend grote impact op de sfeer van je interieur. Ze brengen namelijk niet alleen kleur en leven in de ruimte, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. Kies hierbij voor een mix van grote en kleine planten om verschillende hoogtes en texturen te creëren. Hangplanten zijn geweldig voor het opvullen van lege hoeken of het toevoegen van groene accenten aan de muur. Het grootste voordeel van planten is dat je plantenpotten in verschillende stijlen, kleuren en hoogtes kunt krijgen, waardoor iedere plant weer als nieuw zal lijken. 

hoe je interieur opleuken

Gebruik je al een sfeerhaard? 

De naam zegt het eigenlijk al. Een sfeerhaard. Een sfeerhaard inbouw is een prachtige manier om meer gezelligheid en sfeer te creëren in je interieur. Deze haarden worden heel eenvoudig bevestigd en zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo kun je genieten van prachtige vlammen, zonder dat je natuurlijk rekening hoeft te houden met externe factoren die je met een klassieke haard wel hebt. Wat ons betreft: de leukste trend van 2024! 

Extra tip: wist je dat je ook akoestische panelen kunt toevoegen aan de wand? Dit is ontzettend mooi in combinatie met je sfeerhaard. Kijk dus ook altijd even naar de mogelijkheden om deze panelen toe te voegen. 

interieur opleuken sfeerhaard

Gebruik de juiste kleuren 

Kleuren (en patronen) zijn van grote invloed op je interieur. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een accentmuur? Heb je bijvoorbeeld veel accessoires in de kleur beige, maar zijn al je muren wit? Dan is het echt ontzettend mooi om een wand in de kleur beige te verven. Let op. Een wand en niet het hele huis! Op deze manier leg je namelijk de nadruk op die wand en dat is precies de sfeer en uitstraling die je wilt creëren. 

Personaliseer je woning 

Maar wij kunnen natuurlijk wel vertellen dat je dit moet doen en dat moet doen, maar uiteindelijk is het wel jouw huis en jouw interieur. Maak je interieur daarom ook altijd zo persoonlijk mogelijk. Dit kan al heel eenvoudig door je favoriete foto’s op te hangen in de hal of door te zoeken naar mooie schilderijen, waar jij je goed bij voelt. Daarnaast kan je natuurlijk ook denken aan het tentoonstellen van je favoriete souvenirs, boeken of andere items waar je een persoonlijke band mee hebt. En wees niet bang voor wat anderen denken, want zolang jij met een goed gevoel thuis komt, krijg je altijd energie van je huis.