Vind jij het ook zo fijn om lekker op de bank een boek te lezen, een film of serie te kijken of aan tafel een spelletje te doen? Kortom: ben jij een echte huismus en geniet je thuis zitten en daar gezellige en fijne dagen en avonden te beleven? Lees dan gauw verder; in dit artikel lees je namelijk verschillende tips om je huis een warme uitstraling te geven. Want geef toe: ontspannen en genieten in je eigen huis werkt natuurlijk het best in een warm interieur!

Kleur

Schilder je wand of muur in een warme tint om gezelligheid in je huis te creëren. Een wand beslaat een groot deel van een kamer, en is daardoor een echte blikvanger. Zorg dus voor een kleur waar je echt blij van wordt en die niet snel verveelt. Donkere kleuren zorgen over het algemeen voor een knus gevoel. Voorbeelden daarvan zijn donkerblauw, donkerroze of donkerpaars. Wanneer je dit wat te gewaagd vindt, kun je ervoor kiezen om eerst een tester te kopen en een klein stukje van je muur te verven. Op die manier kun je ontdekken of de kleur iets voor je is en of je de rest van de wand ook in die kleur zou willen. Handig!

tips voor een warm interieur

Stofjes

Een warme uitstraling creëer je tevens door verschillende stoffen in je huis te halen. Denk aan een schapenvacht die je op een stoel of op de bank kunt leggen, aan een mooi vintage vloerkleed voor onder je salontafel of voor verschillende kussentjes voor op de bank. Dat staat erg gezellig en is heerlijk om tegenaan te zitten wanneer je in je boek of film duikt.

warm interieur

Ga voor groen

Planten en bloemen zijn tegenwoordig niet meer uit het interieur weg te denken. Voordelen van planten zijn dat ze erg gezellig staan in een woning, voor rust zorgen en stress verlagen. Maar daarnaast hebben planten ook voordelen voor je gezondheid: ze zorgen namelijk voor een beter klimaat in je woning. Twee vliegen in één klap dus! Investeer bijvoorbeeld in een mooie grote plant die de aandacht op zich vestigt en wissel deze af met kleine plantjes of verse bloemen. Let wel goed op de wensen van de plant die je aanschaft, want anders zou je er maar kort van kunnen genieten. Kijk dus goed wat voor verzorging een plant nodig heeft: staat hij het liefst in de zon of juist in de schaduw? En hoe vaak heeft de plant water nodig? Schrijf het desnoods op een briefje, zodat je het niet vergeet. Denk je dat je een plant niet in leven kunt houden? Verdiep je dan eens in kunstplanten. Tegenwoordig zijn er steeds meer kunstplanten te koop die vaak niet van echt te onderscheiden zijn. Dat scheelt je veel werk!