We werken steeds meer thuis en soms is het nou eenmaal fijn om de eerste uurtjes nog even in bed te werken. Maar dat is nog niet zo handig als het lijkt met zo’n laptop in bed. Daarom deel ik een aantal handige tips en trucs met jullie!

In bed met je laptop 

Zoals gezegd is het nog niet zo eenvoudig om te werken vanuit bed. Als je het niet op de juiste manier doet, kun je lichamelijk last krijgen en kan je laptop schade oplopen. Kortom… kies je voor een laptoptafel, maak je een complete bedtafel zoals wij dat deden of ga je toch voor een alternatief? 

laptop in bed

Laptoptafel

De meest makkelijke oplossing is het aanschaffen van een laptoptafel. Deze kun je eenvoudig pakken wanneer je hem nodig hebt en wegzetten wanneer het bijvoorbeeld weekend is. Er zijn laptoptafels in vele vormen en maten. Sommige zet je op bed, anderen schuif je juist aan de zijkant van het bed zodat deze over je heen “hangt”. En zo’n tafeltje is ook nog eens enorm handig voor een ontbijtje op bed in het weekend!

Bedtafel

In het vorige huis hadden wij natuurlijk een zelfgemaakte bedtafel. Een bedtafel zelf maken is helemaal niet zo lastig. Maak er wieltjes onder zodat je hem eenvoudig kan wegrollen als je hem niet nodig hebt. Ik gebruikte hem vooral om decoratie op te zetten, maar je kunt hem natuurlijk ook praktisch gebruiken. Zorg dat je alles goed opmeet voordat je aan de slag gaat. Je benen moeten er natuurlijk onder passen en de tafel moet ook weer niet te hoog worden als je er aan wilt werken. Kortom: meten, meten, meten!

laptop in je bed

Plat op je buik

Heb je helemaal geen zin in hulpmiddelen en blijf je eigenwijs liever aanklooien met je laptop in bed? Dan kan ik je alleen maar deze tip meegeven: ga plat liggen op je buik. Zo voorkom je dat je nek de hele tijd naar beneden gebogen is. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je buikspieren. Wat wil je nog meer?! 

Het gevaar van werken in je bed is dat je privé en werk door elkaar gaat brengen. Idealiter kun je dus beter een hoekje maken in huis en houd je jouw oude ritme aan. Zo is de overgang, wanneer we straks weer eens naar kantoor mogen, minder groot! 

Inspiratie nodig voor een thuiswerkplek? Bekijk dan de Competitie “Thuiswerkplek van 2020” eens!