Ja, je leest het goed: ik heb een fluwelen schilderij.  Super gaaf en uniek.  Tijd om hem dus snel met jullie te delen en mijn mening te geven! 

Afwisselen in huis

Ik wissel vaak af in huis. Mijn zolder staat vol met schilderijen en posters. Allemaal tijdloos dus zo nu en dan haal ik er eens eentje naar beneden en houden ze wisseling van de wacht. Aangezien we hier nog niet zo heel lang wonen,  heb ik altijd genoeg ideeën om alles eens om te gooien. Dit nieuwe schilderij is echter uniek: het is een schilderij op fluweel

Fluwelen schilderij 

Vijftien tot tien jaar geleden was het helemaal hip om een canvas in huis te hebben.  Iedereen had wel een foto van zijn of haar kinderen of een mooie vakantie op canvas gedrukt in huis hangen. Daarna kwamen er meer mogelijkheden.  Zo zijn er nu ook schilderijen op plexiglas verkrijgbaar of op hout. Wil je het liever wat strakker dan kies je voor een schilderij op aluminium. Toen ik benaderd werd door Hollandsmooi Was ik dan ook uiterst verrast.  Zij hadden namelijk iets nieuws: een fluwelen schilderij.  

schilderij op fluweel

Natuurlijk wilde ik dat wel met eigen ogen zien. Ik koos het prachtige Landschap bij naderend onweer Uit.  Dit schilderij doet me denken aan de Loonse en Drunense Duinen wat praktisch onze achtertuin is. We gaan er met regelmaat lekker wandelen met het gezin.  Toen we er laatst een keer waren, moesten we heel hard naar onze auto rennen (en dat was nogal een eindje aangezien we al een heel stuk de duinen in waren gewandeld). Er kwam een onweersbui aan.  Precies zoals hier op het schilderij te zien is.  Ik plaste zowat in mijn broek van het lachen toen we met zijn vieren als maniakken aan het rennen waren.  Dit schilderij is dus niet alleen een mooi beeld, maar ook een soort herinnering.  

fluwelen schilderij

Op fluweel

Ik was toch heel nieuwsgierig hoe dat eruit kwam te zien op fluweel. Toen het schilderij binnen kwam,  was ik direct enthousiast.  Je ziet van ver niet direct dat het op fluweel is, maar wanneer je dichterbij komt zie je de prachtige stof.  Stiekem heb ik ook even gevoeld natuurlijk.  Echt prachtige kwaliteit.  

stof schilderij

Natuurlijk is mijn schilderij niet het enige schilderij op fluweel.  Neem een kijkje bij Hollandsmooi om alle prachtige schilderijen te zien!