Ik ben gek op huisgeuren. Ze maken je huis net dat beetje extra thuis. Geurkaarsen zijn bij uitstek mijn favoriet. Je hebt direct sfeer en je huis ruikt ook meteen hartstikke lekker.

Verantwoorde huisgeuren

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Jorn Pashouwers. Hij legde mij zijn passie uit voor huisgeuren. Wist je dat in een groot aantal geurdiffusers en kaarsen veel schadelijke stoffen zoals lood, alcoholen pesticiden zitten? En misschien nog wel erger: voor vele kaarsen wordt nog steeds gebruik gemaakt van dierproeven. Zelf wist ik dit echt niet maar sinds ik dit weet kijk ik voortaan wel even verder dan de geur en het uiterlijk als ik een geurdiffuser of kaars koop.

huisgeuren

Sfeerkaarsen

Zelf ben ik een grote fan van kaarsen in huis. Toen ik net samenwoonde met Jim had ik een dienblad van 1 bij 1 meter op de eettafel staan die vol stond met stompkaarsen. Ik had dat weleens bij een vriendin gezien en vond dat zo gezellig. Die vriendin die brandde er maar een paar per keer maar ik vond het prachtig om ze allemaal aan te doen. Na een aantal maanden mocht het niet meer van Jim. De pas geverfde witte plafonds begonnen al zwart te zien en de hitte die er van af kwam stond gelijk aan een kampvuur. Sindsdien doe ik het dus met mate, maar ik vind het zo veel sfeer aanbrengen tijdens de avonden in je huis.

Review Aqua de Soi

Zelf heb ik 3 geurkaarsen van Aqua de Soi. Het zijn kaarsen, gemaakt van 100% zuivere sojaolie, van 500 gram die zo’n 60 uur brandtijd hebben. Ik heb de geuren Champagne Lily, Lotus Blossom Acai en Sea Glass. Het leuke van deze kaarsen is dat ze in een mooi blik zitten (met de hand gegoten). Je hebt dus geen onderzetters en dergelijke nodig maar zet hem gewoon neer waar je wilt en het ziet er ook meteen sfeervol uit. Mijn favoriet is zeker de Champagne Lily. Aqua de Soi omschrijft de geur als waterlelie met tonen van bloedsinaasappel, witte nectarine en néroli maar ik vind het vooral een frisse en romantische geur. Het belangrijkste van een geurkaars is natuurlijk dat je hem ook goed ruikt en dat doen deze kaarsen zeker. Niet overheersend maar gewoon lekker. En als de kaarsen straks opgebrand zijn dan ga ik de blikken zeker hergebruiken!

geurkaarsen
aqua de soi

Check ook eens mijn andere blogartikelen!