De dagen worden korter en we glijden langzaamaan richting de feestdagen. De donkere dagen die veel mensen voornamelijk lekker knus binnen doorbrengen. Dan wil je natuurlijk wel je huis helemaal gezellig hebben gedecoreerd in de kerstsferen als je op de bank met je dekentje en theetje zit. De tip van dit jaar: kies voor unieke kerstdecoratie. Met deze vijf ideeën geef je jouw huis een persoonlijke look deze kerst!

1. Hang unieke kerstballen op

Ieder jaar gaat het om de kleuren van het seizoen voor het stylen van de kerstboom. Maar wanneer je kiest voor persoonlijke kerstballen, hoef je ineens niet meer mee te doen aan de trend. Dan zet je zelf de trend! Deze kerstballen vrolijk je op met een foto van een bijzonder moment. Of je laat een mooie tekening van je kinderen de hoofdrol spelen op de ballen. De kerstballen met foto zijn niet alleen verzekerd van een ereplaatsje in de boom, ze doen het ook hartstikke leuk in een kerstkrans aan de deur. Dan weet meteen iedereen wie er in dat vrolijke kersthuis woont! 

christmasbauble
Kerstballen met foto

2. Breng hout in huis

Hout is tijdloos en daarom is houten kerstdecoratie altijd een goed idee. Deze neutrale kersthangers zijn zo subtiel dat ze stijlvol zijn in ieder interieur. Het wordt nog leuker omdat je aan deze hangers je eigen draai kunt geven. Je kiest zelf een kerstdesign, bijvoorbeeld met dit mooie takje, en voegt daar dan een naam of boodschap aan toe. Deze wordt in het hout gegraveerd. De houten hangers zijn er in een kerstbal- en een stervorm.

woodendecoration
Houten kersthangers

3. Proost op de feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn er talloze momenten om te proosten met familie en vrienden. Waarom dan niet uitpakken met bijzondere kerstglazen? Om echt een bijzondere toost uit te brengen dit jaar, haal je gepersonaliseerde wijnglazen in huis. Op de kwaliteitsglazen van Royal Leerdam kun je een boodschap laten graveren. Of wat dacht je van de namen van iedere gast? Daar maak je pas indruk mee! En ze zijn ook nog eens de stijlvolle kers op de taart van de kersttafel. Je kunt ieder glas afzonderlijk ontwerpen, of meerdere keren hetzelfde design gebruiken.

wineglass
Witte wijnglazen met gravure

4. Zet een boompje met boodschap neer

Heb je een hoekje of gang in huis dat nog wat kerstvibes kan gebruiken? Of wil je wel iets aan kerst doen, maar ben je meer het minimalistische type? Dan is dit lieve kleine boompje een goed idee. Het gaat om een écht boompje van 40 centimeter hoog dat met lampjes en kerstballen persoonlijkheid geeft aan iedere ruimte. En wat helemaal leuk is: de sleeve die om de pot komt, kun je zelf ontwerpen. Bijvoorbeeld met een leuke foto en een persoonlijke tekst.

christmastree
Kerstboompje met persoonlijke boodschap

5. Let it snow

Er zijn weinig producten die meer kerst schreeuwen dan een sneeuwbol. Door een sneeuwbol in huis te halen, geef je op een subtiele manier aandacht aan het kerstthema in je interieur zonder dat je direct alles hoeft te decoreren. Zet een sneeuwbol op tafel, op de vensterbank of op een speciale seizoenstafel tussen de hulsttakken en kaarsen. Je hebt direct een kerstige sfeer te pakken! En gegarandeerd een witte kerst dit jaar. Ook leuk. Bijzonder is het dat je de inhoud van deze sneeuwbol zelf bepaalt. Kies een leuke foto of een persoonlijke boodschap. Tip: ook heel erg leuk om als kerstcadeau te geven.

Sneeuwbol met foto