Veel mensen hebben hun interieur het hele jaar door hetzelfde. De echte interieurfanaten weten echter hun interieur mee te veranderen met het seizoen. Ditzelfde geldt voor de slaapkamer. Hoe jij je slaapkamer extra sfeervol kunt maken deze winter? Dat lees je hier!

Sfeervolle slaapkamer

Als er één plek in huis is, die sfeervol zou moeten zijn, dan is het wel de slaapkamer (oké, vooruit de woonkamer natuurlijk ook). Het is het laatste wat je ziet wanneer je na een lange dag je ogen sluit en het is ook weer het eerste wat je ziet wanneer je opstaat. Een kale, sfeerloze slaapkamer kan dus een negatief effect hebben op je humeur en dit neem je vervolgens de hele dag met je mee. Tijd dus om die sfeerloze slaapkamer aan te pakken!

Kies voor warme tinten beddengoed

Allereerst gaan we aan de slag met het beddengoed. Waar je in de zomer nogal eens kiest voor frisse lichte kleuren beddengoed zoals wit, mag je in de winter juist kiezen voor warme tinten. Ben jij een kleurliefhebber, dan kun je kiezen voor mooie warme, diepe kleuren zoal donkerblauw of bordeaux rood. Houd jij meer van neutrale kleuren dan kun je kiezen voor mooie bruintinten of zwart. Niet alleen de kleur van het bedtextiel verander je met de seizoenen mee, ook het materiaal is natuurlijk belangrijk. Waar je in de zomer wellicht kiest voor een luchtige katoen-satijn variant, prefereer je in de winter misschien wel een heerlijk warm flanellen dekbedovertrek. Het dekbedovertrek is best wel aanwezig en bepalend voor de sfeer in je slaapkamer. Zijn jouw dekbedovertrekken onderhand weleens toe aan vervanging, kijk dan eens naar Morgana dekbedovertrekken. Zij hebben bijvoorbeeld één van mijn favoriete beddengoed merken in hun assortiment: Kayori.

sfeervolle slaapkamer

Verlichting op je slaapkamer

In de donkere wintermaanden sta je op in het donker en ga je in het donker naar bed. De verlichting op de slaapkamer is daarom ook erg belangrijk. Functioneel licht is misschien praktisch tijdens het aankleden, maar sfeervol is het niet. Zorg er dus voor dat je ook voldoende sfeerverlichting aanwezig hebt. Kies voor een mooie tafellamp op je nachtkastje of hang een mooie hanglamp boven je bed.

slaapkamer winter
sfeervol slaapkamer

Gebruik stof in de slaapkamer

Natuurlijk is je beddengoed al gemaakt van stof, maar probeer het textiel in de slaapkamer uit te breiden voor extra sfeer. Leg een mooi plaid of sprei over je bed (of meerdere) en maak je bed op met een flink aantal sierkussens. Heb je een stoel in de slaapkamer om je kleding op te draperen na een lange werkdag? Kies dan niet voor een kille houten variant, maar denk bijvoorbeeld eens aan een velvet stoel. Heb je een ruime slaapkamer dan is het toevoegen van een rond vloerkleed ook een goede keuze. Hierdoor breek je de veelal rechte lijnen in een slaapkamer. Heb je nou niet zo’n ruime slaapkamer, dan kun je de rechte lijnen in je slaapkamer ook breken door het toepassen van ronde vormen in accessoires zoals je verlichting.

Is jouw slaapkamer al klaar voor de winter? Of ga je ook aan de slag voor een sfeervolle slaapkamer?