Om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van je tuin wil je natuurlijk dat dit een veilige en vertrouwde plek is. Een omgeving waar huisdieren vrij kunnen rondrennen, kinderen kunnen spelen en jij heerlijk van de zomeravonden kunt genieten. Maar hoe zorg je voor een veilige tuin? Met de tips in dit artikel helpen we je op weg.

Tip 1: Kies de juiste erfafscheiding

Allereerst is het belangrijk om je tuin goed te omheinen. Dit doe je bijvoorbeeld met een schutting, hekwerk of een heg. Op die manier zorg je niet alleen dat kinderen en huisdieren veilig in de tuin kunnen spelen, het houdt buitenstaanders ook uit je tuin. Dit geeft een veilig gevoel en zal ervoor zorgen dat je volop van je tuin kunt genieten.

Als je voor een schutting kiest, kun je een hoge mate van privacy behalen. Door de planken zo te stapelen dat er geen doorkijk meer is, sluit je je tuin volledig af. Ook met een heg behaal je een hoog privacyniveau. Kies dan echter wel voor een groenblijver zoals een buxus of conifeer. Een beukenhaag verliest bijvoorbeeld z’n blad in de winter en zorgt alsnog voor doorkijk. Kies je voor hekwerk? Dan is een dubbelstaafmat hekwerk een slimme keuze. Dit type hekwerk heeft een moderne uitstraling en kan in verschillende hoogtes worden geleverd. Bovendien is het hekwerk bij uitstek geschikt om klimplanten tegenaan te planten. Zo behaal je veiligheid en privacy met je hekwerk.

hekwerk

Tip 2: Koop een tuinpoort met slot

Erfafscheiding is uiteraard alleen functioneel wanneer de doorgang afgesloten kan worden. Een tuinpoort met slot is dan ook essentieel. Komt jouw tuin uit op een steegje achter het huis? Dan wil je uiteraard dat hier een doorgang zit, maar wel één die goed is af te sluiten. Zeker ‘s nachts is het een fijn idee dat je je erf goed kunt afsluiten. 

Tuinpoorten zijn vaak samen met schuttingen of hekwerk leverbaar in dezelfde uitvoering. Op die manier hoef je niet in te leveren op design maar heb je wel een mooie en afsluitbare doorgang. 

Tip 3: Installeer een lamp met timer en bewegingssensor

Voor een extra veilig gevoel in de nacht wordt aangeraden om een lamp met bewegingssensor te installeren. Zorg dat de lamp op een timer zit, waardoor deze niet de hele dag aanspringt bij beweging maar alleen ‘s nachts z’n werk doet. Naast goede erfafscheiding en een tuinpoort met slot is dit een effectieve manier om buitenstaanders buiten te houden. Inbrekers worden bijvoorbeeld afgeschrikt door het licht wanneer ze toch jouw tuin betreden. 

Met een lamp die aanspringt bij beweging, een hekwerk of schutting en een afgesloten tuinpoort maak je jouw erf zo onaantrekkelijk mogelijk voor eventuele buitenstaanders. En dat geeft een veilig gevoel. 

veilige tuin

Jouw tuin ook helemaal veilig 

Ben je op zoek naar erfafscheiding die jouw tuin echt veilig maakt? Bekijk dan het brede aanbod van specialist in erfafscheiding Hekwerkonline.nl. Hier kun je terecht voor hekwerk en schuttingen op maat, tuinpoorten en toebehoren. Laat je adviseren over de verschillende mogelijkheden en maak van jouw tuin een veilige plek.