De zomer staat voor de deur en mensen zoeken steeds vaker weer de buitenlucht op. Ook willen mensen hun tuin weer gezellig maken, zodat ze in de zomer hun tijd lekker kunnen doorbrengen in de tuin. Maar hoe maak je jouw tuin nou klaar voor de zomer? Hieronder vind je een aantal tips! 

Creëer een fijne zit plek! 

Op een warme zomeravond is het fijn om lekker in je tuin te kunnen zitten. Om lekker in je tuin te kunnen zitten is het een goed idee om een tuinset aan te schaffen. Hier kun je aan dineren, urenlang spelletjes spelen en eventueel ook barbecueën! Wanneer je vrienden en familie uitnodigt, kunnen ze allemaal aan de tafel zitten en kun je urenlang bijkletsen. Of als je lekker wilt kunnen lezen op een rustige zondag is een tuinset precies wat je nodig hebt! Kijk voor inspiratie naar een zomer tuinset bij Van der Garde. Als je languit wilt kunnen liggen, is een fijne loungeset een goed idee. Loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende combinaties, zoals een bank met stoelen of een grote hoekbank bijvoorbeeld. 

Decoreer je tuin met licht en bloemen

Om je tuin zomerproof te maken, is het leuk om je tuin te decoreren met wat lichtjes, bloemen en planten. Er zijn heel veel verschillende lichten waar je uit kan kiezen. Lichtjes die werken op zonne-energie zijn ideaal voor in de zomer! Je hoeft ze niet te verbinden met de elektriciteit en daardoor kun je ze bijna op elke plek waar je wilt ophangen. Ook bloemen geven je tuin een vrolijke, zomerse uitstraling. Ga voor een paar mooie viooltjes in een pot of poot bijvoorbeeld wat mooie riddersporen en rozen. Deze bloemen geven je tuin een echt zomergevoel! 

bloemen in je tuin

Maak een groentetuin! 

Voor de tuinier liefhebbers is de zomer bij uitstek de ideale periode voor het maken van een groentetuin. Verbouw bijvoorbeeld je eigen tomaten, komkommers en sla en koop een paar aardbeienplantjes. Wanneer het fruit en de groenten beginnen te groeien geeft het je tuin een echt zomerse uitstraling! 

Houd je gazon mooi groen 

In de winter heb je normaal niet veel onderhoud aan je gazon. Dit is in de zomer echter anders! In de zomer is het belangrijk dat je het gras vaak maait. Wanneer het een lange periode erg droog is, moet je het gazon af en toe nat sproeien, zodat het niet droog wordt. Zo blijf je ook in de zomer een prachtig groen gazon houden! Waarschijnlijk kun jij na het lezen van deze tips lekker bezig met het opfleuren van jouw tuin, zodat je tuin straks helemaal klaar is voor de zomer!