Het is je vast niet ontgaan dat stalen deuren de laatste jaren erg populair zijn geworden. Stalen binnendeuren geven een stoere twist aan je interieur en zijn daarnaast erg praktisch. Maar hoe kun je de deuren nou het beste verwerken in je eigen woning? In dit artikel delen we een aantal voorbeelden en handige tips. De toepassing van stalen binnendeuren gaat namelijk verder dan het standaard plaatje dat je ziet bij vtwonen. Lees gauw verder en ontdek hoe je deze interieurtrend zelf kunt toepassen!

Stalen schuifdeuren op zolder

Wil je de zolderverdieping verdelen in meerdere kamers of aparte ruimtes? Dan zijn stalen deuren een echte uitkomst. Een grote muur met een normale binnendeur kan de zolder erg ‘hokkerig’ laten ogen. Het is veel mooier om er een stalen schuifdeur in te verwerken. Wanneer je behoefte hebt aan privacy schuif je de deur helemaal dicht. Maar als je juist wil genieten van de extra ruimte en optimaal daglicht, laat je de stalen deur open. Stalen schuifdeuren met een minimalistisch frame zien er altijd stijlvol uit.

Stalen douchewand in de badkamer

Het is ook mogelijk om een stalen douchewand te verwerken in de badkamer. Het laat de badkamer heel ruimtelijk ogen. Er kan nog voldoende daglicht doorheen schijnen en het compacte design neemt weinig ruimte in beslag. Een zwarte variant geeft de badkamer een industriële touch.

stalen deuren in je interieur

Stalen deuren voor de inloopkast

Het is prachtig om een inloopkast te creëren met een stalen schuifdeur ervoor. Het is praktisch, stoer en luxueus tegelijkertijd. Schuifdeuren nemen minder ruimte in beslag dan openslaande deuren. Bij stalen binnendeuren heb je bovendien de keuze uit diverse soorten glas. Als je jouw rommelige kledingkast liever niet wil zien vanuit de slaapkamer, kun je kiezen voor matglas of melkglas.

Dubbele stalen deuren in de eetkamer

Stalen deuren in de woonkamer zijn natuurlijk geweldig, maar heb je ook al eens gedacht aan de eetkamer? Het is erg stijlvol om een gesloten keuken te verbinden met de eetkamer door middel van deze industriële deuren. Als er voldoende plek is, maak je echt een statement met een dubbele variant.

stalen deuren

Stalen taatsdeuren voor je thuiskantoor

Is er geen aparte kamer beschikbaar om te gebruiken als thuiskantoor? Creëer dan een rustige kantoorruimte in je woonkamer met behulp van stalen taatsdeuren. Je kunt er een uitbouw of hoek mee afsluiten zonder de benedenverdieping optisch te verkleinen. Een taatsdeur kan zowel naar binnen als naar buiten draaien, waardoor het super flexibel is.

Op welke manier zou jij een stalen deur willen verwerken in je woning?