Wanneer je een nieuwe vloer hebt gelegd of laten leggen, ben je hier vast erg trots op. Een nieuwe vloer geeft namelijk een geheel nieuwe sfeer aan jouw ruimte. Je doet er dan ook alles aan om jouw vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Toch wordt er op een vloer geleefd en daarom is het beschermen van een vloer van belang als je deze in mooie conditie wilt houden. Het schuiven van meubels en stoelen zorgt voor krassen. Hierbij geldt: je kunt beter voorkomen dan genezen. Gelukkig hoeft het niet duur te zijn om je vloer te beschermen voor krassen. Ga voor vloerglijders zoals rubberen doppen of zwenkwielen voor stoelen om je vloer te beschermen.

Bureaustoelwielen voor het beschermen van je vloer

Thuiswerken is erg normaal geworden. Toch heeft nog niet iedereen voor zichzelf de ideale home office gecreëerd. Dit maakt dat veel van ons nog op een eetkamerstoel werken. Het schuiven van deze stoel kan voor krassen zorgen. Door wielen onder je stoel te bevestigen, of te kiezen voor een goede bureaustoel, kun je makkelijker bewegen. Maar dit is lang niet het enige voordeel van bureaustoelwielen. Ze zorgen namelijk ook voor geluidsdemping bij het aanschuiven van je stoelen en een beter bescherming. Minder kans op beschadiging, plus minder geluid dus; win-win als je het ons vraagt! 

Vervangbare glijders van vilt

Wil jij een gladde vloer zoals een parketvloer of laminaatvloer beschermen? Dan kun je kiezen voor een goedkopere, maar niet minder efficiënte, oplossing: vilt. Vilt kun je makkelijk onder de poten van je stoel bevestigen. Viltglijders zorgen ervoor dat je stoelen makkelijk schuiven en er geen beschadiging plaatsvindt bij het verplaatsen van je eetkamerstoelen. De viltjes worden meestal met een plakrandje aan de onderzijde van een stoelpoot geplakt. Dit maakt het super makkelijk; een kind kan de was doen. Wel moet je deze viltjes na een tijdje vervangen. Het vuil dat onder de viltjes komt, kan er namelijk alsnog voor zorgen dat er beschadiging plaatsvindt. 

Een nieuwe vloer? Er zijn verschillende manieren om deze te beschermen tegen het aanschuiven van stoelen en het verschuiven van meubels. Met bovenstaand tips vind jij binnen handomdraai de juiste vloerglijders voor jouw vloer!