Als het gaat om het verbeteren van uw huis, kan een nieuwe vloer een groot verschil maken. Maar met zoveel beschikbare vloer opties kan het kiezen van de juiste lastig zijn. Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken voordat je een definitieve beslissing neemt. Wil je bijvoorbeeld iets dat weinig onderhoud vergt? Zijn er kinderen of huisdieren in huis? Wordt de nieuwe vloer zichtbaar of verborgen? Wil je iets dat duurzaam is en jaren meegaat? Het kan een onmogelijke taak lijken, maar met wat onderzoek en planning kan je de perfecte vloer voor jouw huis vinden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen bij het vinden van de beste vloer voor het huis.

Wees duidelijk over de prioriteiten

Wanneer je besloten hebt je vloeren te vernieuwen, kan het gemakkelijk zijn om verward te raken door de verschillende soorten vloeren die beschikbaar zijn. Maar er zijn een paar dingen die je prioriteit moet geven bij het kiezen van de nieuwe vloer. 

Zijn er bijvoorbeeld kinderen of huisdieren in huis? Wil je iets dat weinig onderhoud vergt? Is duurzaamheid een prioriteit? Je kan het gemakkelijker maken door je behoeften te prioriteren en in gedachten te houden bij het zoeken naar een nieuwe vloer.

Ken de opties

Er zijn verschillende dingen die je moet overwegen voordat je de beste vloer voor je huis kiest. Enkele van de belangrijkste overwegingen zijn het budget, de hoeveelheid onderhoud die nodig is, de kleur of stijl en het type vloerbedekking. Wij hebben wat informatie over de meest voorkomende vloer opties op de vloerenmarkt verzameld om je op weg te helpen.

Tapijt is een populaire keuze voor veel woningen. Het voelt zacht en warm aan, is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en stijlen en kan een kamer een persoonlijk tintje geven. Het nadeel van tapijt is dat het veel onderhoud nodig heeft.

Laminaat of PVC vloeren zijn een geweldige optie als je opzoek bent naar een onderhoudsarme en duurzame vloer. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en patronen, waardoor het uiterlijk van een kamer gemakkelijk aanpasbaar is. 

beste vloer


Hardhout, als je zoekt naar een klassieke uitstraling die duurzaam en tijdloos is, is hardhout een geweldige optie.

Vinyl vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is geweldig voor mensen met huisdieren of kamers met veel voetverkeer. Vinyl vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en reparaties kunnen thuis worden uitgevoerd.