De binnendeur kan veel bijdragen aan de stijl die je wil laten zien in jouw interieur. Het is daarom belangrijk goed na te denken welke stijl jij mooi vind in jouw huis of welke stijl er al aanwezig is in jouw interieur. Naast de traditionele, moderne, industriële en Scandinavische stijl binnendeuren, moet je ook goed nadenken over de functionaliteit van de binnendeur. Moet de deur geluidsisolatie bieden en privacy? Moet de binnendeur ruimtebesparend zijn? Wil je voor veel licht in je woning zorgen? Zorg voor een samenhangende uitstraling in de hele woning met gelijke afwerking. Wil je een bestaande deur behouden? Neem dit dan mee in je keuze voor de juiste binnendeur. Wij helpen je een handje op weg.

Verschillende soorten binnendeuren

Er zijn verschillende soorten binnendeuren. Elk passend bij een specifieke interieurstijl. Uiteraard kun je ook meerdere interieurstijlen combineren in je woning. Een binnendeur kan de stijl in je interieur versterken. Bij Top Deuren vind je allerlei soorten deuren. Hieronder nemen we een aantal soorten met je door;

binnendeuren

Moderne stijl

Er zijn verschillende binnendeuren die passen bij de moderne stijl. Het gebruik van glas, gladde oppervlakken en metalen kenmerken het moderne interieur. Dit in combinatie met strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp. Binnendeuren in deze stijl zijn vaak snel te herkennen aan hun eenvoudige uitstraling zonder veel versieringen. Populair in deze stijl is bijvoorbeeld de deur met glazen panelen. Ze zijn strak en geven veel gevoel van ruimte, daarnaast laten ze ook heerlijk veel licht naar binnen.

moderne binnendeuren

Industriële stijl

De industriële binnendeur wordt net als de moderne binnendeur gekenmerkt door een minimalistisch ontwerp. Echter hoeft de industriële binnendeur niet glad te zijn. Hij is geïnspireerd op ruimtes met ruwe materialen, zoals fabrieks- en loftachtige ruimtes waar beton, baksteen en metaal centraal staan. Binnendeuren met een roestig patina of een matzwarte afwerking passen perfect in deze stijl. Bestaande deuren kunnen aangepast worden met decoratie, zoals spijkers of andere hardware. Hiermee geeft je zelfs een traditionele houten deur een industriële uitstraling.

Traditionele stijl

De traditionele stijl is allesbehalve strak, glad of minimalistisch. Deze stijl is tijdloos en klassiek. Vaak wordt er gebruikgemaakt van luxe houttinten, verfijnde details en vaak warme kleuren. Denk aan paneeldeuren met verhoogde panelen. Er wordt dan gebruikgemaakt van kaderprofielen en sierlijke houtsnijwerken. Ook glas-in-lood kan een traditionele uitstraling geven aan de binnendeur en een ruimte.

klassieke binnendeuren

Scandinavische stijl

Bij de Scandinavische stijl zul je vast snel denken aan functioneel, eenvoudig, licht en luchtig. Ook kenmerkend zijn hoogwaardige materialen. De binnendeuren hebben een minimalistisch ontwerp en zijn licht afgewerkt. Effen houten deuren met een vaak licht matte verf. Maar ook deuren gemaakt van natuurlijke materialen, zoals onbewerkt hout passen in deze Scandinavische stijl. Denk aan een schuifdeur met rustieke uitstraling. 

Welke binnendeur past bij jouw interieurstijl?