Een huis hebben is één, maar dan wil je er natuurlijk ook een thuis van maken. Het is jouw huis, dus het is helemaal aan jou om dat thuisgevoel zelf te creëren. Als je het eenmaal voor elkaar hebt, zul je zien dat je liever in je huis bent (thuis) dan ergens anders, en dat je ook graag andere mensen uitnodigt. Het moet een plek zijn waar je helemaal tot rust kunt komen en je helemaal jezelf kunt zijn.

Thuisgevoel creëren

Natuurlijk is een thuisgevoel echt iets persoonlijks. Wanneer je een nieuw huis hebt, moet je wellicht nog wat wennen en is het er in het begin vaak nog wat kaal. Nu hoef je niet ineens alle muren vol te gaan hangen en je woning vol te zetten met allerlei prullaria. Wil je echt dat ultieme thuisgevoel krijgen, dan kun je aan de slag gaan met de volgende tips;

1. Kies voor comfort

Niets is zo lekker als na een lange dag werken thuis te komen en neer te ploffen op je favoriete meubelstuk, een meubel wat echt lekker zit. Je kunt natuurlijk in een ligpositie op de bank gaan, maar je kunt ook kiezen voor een fijne individuele stoel. Zeker wanneer je al iets ouder bent, is het belangrijk dat de stoel niet alleen comfortabel is, maar ook nog eens ergonomisch is. De sta op stoel is daarom populairder dan ooit, omdat deze stoel er volledig op is gebouwd om het de zitter zo comfortabel mogelijk te maken, zonder iets aan het luxe uiterlijk in te leveren. Na een avondje op de stoel, kan de stoel je eenvoudig helpen opstaan vanuit die zittende positie.

2. Kies voor luxe

In je huis is alles van jou. Dat betekent dat je jezelf best wel mag verwennen. Even terugkomend op die sta op fauteuil, die kun je dus ook kopen met allerlei luxe functies, zoals een ingebouwde stoelverwarming. Dat is nog eens thuiskomen! Ben je nou nog erg jong, maar ben je ook op zoek naar die luxe en comfort tegelijkertijd? Wellicht is een jacuzzi dan wel iets voor jou. Jouw huis, jouw regels! Dus als jij in een jacuzzi wilt stappen, ga je gewoon sparen voor dat uiteindelijke doel!

3. Maak het persoonlijk

Je kunt natuurlijk een complete showroom kopiëren naar je huis, maar dan zul je niet dat thuisgevoel ervaren. Door persoonlijke decoraties toe te voegen zoals foto’s, souvenirs of mooie kunstwerken, zal je huis direct meer als een thuis aanvoelen.

persoonlijk interieur

4. Hou het schoon

Waarschijnlijk wil je deze tip liever overslaan, maar het is erg belangrijk je huis schoon en georganiseerd te houden. Kom je thuis in een huis waar het een rommeltje is, zul je merken dat je geen rust ervaart en je irriteert aan de dingen om je heen. Je ruimt dus niet op voor een ander of voor visite, maar vooral voor jezelf!

5. Voeg sfeer toe

Zorg ook dat je sfeer toevoegt aan je interieur. Dit kun je eenvoudig doen door het toevoegen van een fijne geur (denk aan geurkaarsen, diffusers of wierook. Ook licht heeft een positief effect op de sfeer in je huis. Zet dus gezellig wat kaarsen aan, kies voor sfeerverlichting of nog beter: kies voor een mooie sfeerhaard.

thuisgevoel in huis
hoe creeer je een thuisgevoel

Wil je echt het ultieme thuisgevoel? Doe dan bij binnenkomst meteen je schoenen uit. Loop lekker op je sokken of pantoffels. Zeker weten dat dit bijdraagt aan dat thuisgevoel!