Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Beddengoed heeft een grote invloed op die nachtrust. Ik help je daarom mee met het vinden van het perfecte beddengoed voor jouw slaapkamer!

De basis 

Voordat je begint met het beddengoed moet de basis in orde zijn. Kies voor een goed matras en een stevig bed. Dit moet zeker niet onderschat worden.  Je ligt weliswaar op en onder het beddengoed, maar wanneer de basis al niet goed is zul je nooit lekker slapen.    

Een fijn dekbed is heel belangrijk. Welke perfect bij je past is afhankelijk van heel veel zaken.  Ben je een koukleum? Of heb je het juist snel warm? Houd je van een zwaar dekbed of wil je liever een dekbed dat je nauwelijks voelt.  

Beddengoed

Dat er nog steeds mensen zijn die de verschillende soorten beddengoed door elkaar halen snap ik niet.  Het is zo simpel: om het matras doe je een matrasbeschermer/molton waarover je vervolgens een mooi hoeslaken doet.  Dit doe je ook bij je kussens: een kussenbeschermer en daarover heen een kussensloop. Het dekbed (waar je onder ligt) moet nog in een dekbedovertrek. Vervolgens dek je je bed af met een mooi sprei.  Ga je voor sjiek? Dan kun je nog een laken gebruiken onder je sprei of dekbed.  Deze vouw je aan de bovenkant dan net een randje om. Zo krijg je een echte hotel uitstraling in je eigen slaapkamer. 

Het juiste materiaal

Beddengoed is in heel veel verschillende soorten materialen verkrijgbaar.  Je moet echt even uitzoeken welke materialen bij jou passen.  Sommige mensen zweren bij katoen terwijl andere voor zijden of flanel gaan. De grootste beautybloggers gaan dan weer voor satijn omdat dat goed zou zijn tegen rimpels en haaruitval. 

Zelf ben ik erachter gekomen dat katoen-satijn perfect bij mij past. Lekker luchtig en fris, maar toch kreukt het niet en blijft het strak liggen. 

Heb je last van allergieën dan kun je ook kiezen voor beddengoed dat daar speciaal voor gemaakt is. Kijk natuurlijk ook even naar de duurzaamheid van het beddengoed! 

De verschillende soorten materialen

Mocht je even niet op de hoogte zijn van welke soorten materialen er zijn voor bijvoorbeeld hoeslakens, dan heb ik hieronder voor je een opsomming gemaakt. Lees je even goed in, wanneer je een hoeslaken wilt aanschaffen.

  • Jersey
  • Katoen
  • Satijn
  • Flanel
  • Velours
  • Badstof
  • Percal
  • Organisch

Een mooie slaapkamer

Naast het feit dat beddengoed kwalitatief goed moet zijn, moet het natuurlijk ook mooi passen in je slaapkamer.  Het leukste is om eens af te wisselen wat betreft de kleur.  Zo heb ik zwarte maar ook witte dekbedovertrekken. Met het verwisselen van het dekbedovertrek creëer je in een handomdraai een andere sfeer in de slaapkamer.  

beddengoed