Er gaat niets boven een heerlijke nacht slapen in je o, zo comfortabele bedje. Wanneer je op vakantie gaat, kan je ook niet wachten om weer thuis te komen om weer heerlijk in je eigen bed te kruipen. Is dit voor jou niet herkenbaar? Ga jij bijvoorbeeld juist op vakantie om eens op een goed bed te kunnen liggen? Dan wordt het tijd dat je er iets aan gaat doen! Verbeter je nachtrust door het beste matras voor jou te vinden. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Beste matras

Er even vanuit gaande dat jij niet op een oud houten bed ligt dat al meer dan twintig jaar oud is, kunnen we wel stellen dat het vervangen van je matras het meeste effect gaat hebben op je nachtrust. Waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een nieuw matras? Gebruik het lijstje hieronder

1. Kijk naar het type vulling

Wat voor vulling heeft het matras? Er zijn tegenwoordig heel wat soorten vullingen. Zo is op dit moment een schuim matras heel populair. Zo kiezen veel mensen voor een koudschuim matras. Dit type matras heeft een hoge veerkracht. Ook kun je kiezen voor traagschuim. De naam doet het al een beetje vermoeden. Dit type matras vormt zich aan jouw lichaam, maar doet er heel lang over om zijn oude vorm weer aan te nemen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een matras met veren. Een matras met pocketvering heeft bijvoorbeeld metalen veren verpakt in zakjes. Hierdoor werken de veren apart van elkaar. Een mooie laag schuim dekt het geheel af. Je kunt ook kiezen voor een binnenvering. Deze veren werken samen en vormen één geheel. Tot slot kun je ook nog kiezen voor een matras met latex. Dit is een natuurlijk of synthetisch rubber. Het voelt soepel en comfortabel. Een nadeel kan wel zijn dat het matras slecht ventileert.

2. Kijk naar de prijs

Het is niet zo dat een duurder matras ook direct kwalitatief beter is. Wel is het zo dat de prijs vaak iets zegt over de afwerking. Zo kun je bijvoorbeeld het tijk afnemen bij een wat duurder matras. Dit is de hoes om het matras. Wel zo hygiënisch om die zo nu en dan eens te kunnen wassen natuurlijk.

3. Win informatie in

Het internet staat vol met allerlei adviezen en reviews. Lees je daarom goed in. Je kunt aan de hand van die informatie zelf al wel een redelijke inschatting maken welk matras bij jou past. Houd jij bijvoorbeeld van een zachter matras, is een ventilerend matras voor jou perfect? Bekijk ook die reviews eens. Wat zeggen mensen nou over de matrassen. Dit zijn vaak mensen die er langere tijd op hebben gelegen dus zij weten precies de voor- en nadelen te vertellen. Ook zijn er tests gedaan door onafhankelijke partijen. Ook die informatie geeft je goede inzichten.

4. Ga proefliggen

Wat voor de één comfortabel is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Je moet daarom echt zelf even testen hoe een matras ligt. Dat hoeft natuurlijk niet in een fysieke winkel (want hoe betrouwbaar is dat, wanneer er zoveel mensen op hebben proefgelegen). Bij veel webshops krijg je tegenwoordig een bepaalde tijd om een matras uit te testen. Na een paar nachten heb je al wel ondervonden of het iets voor jou is.

beste matras

Boxspringbed

Heb je nou een boxspringbed en ligt hij niet meer zo comfortabel als voorheen? Dan kun je eenvoudig een nieuw topdekmatras aanschaffen. Hoewel je wellicht denkt dat dit slechts een dun laagje is bovenop je bed, kan dit een groot effect hebben op je slaapcomfort. Ook daar gelden bovenstaande tips voor. Let op die punten en je kunt je topdekmatras ook een upgrade geven.

Hoe is jouw nachtrust?