We hebben sinds kort railverlichting in onze keuken hangen. Hoewel dit een kleine aanpassing is, heeft het onze keuken echt een boost gegeven. De keuken ziet er luxer uit en daarnaast is het licht ook veel functioneler waardoor koken ook een stuk gemakkelijker en leuker wordt. In dit artikel zal ik uitleggen hoe we tot dit railsysteem van Railspot.nl zijn gekomen, geef ik enkele tips voor je eigen railsysteem en deel ik mijn ervaring!

Een weloverwogen keuze

Toen we een aantal jaar geleden verhuisden naar dit huis, moest er een hoop gebeuren. Eigenlijk te veel voor ons budget. We moesten daarom echt keuzes maken. Ook namen we – om die reden – veel spullen mee uit het oude huis. Dit waren onder andere onze verlichting. Gelukkig hadden we ons vorige huis vol hangen met spots, dus ook in de keuken van het nieuwe huis werden deze opgehangen. Ze pasten er prima bij, maar ik vond ze altijd al een beetje iel. Ik zag op Instagram al meerdere malen de railsystemen van Railspot voorbij komen en werd direct enthousiast.

Hieronder nog even de situatie voor mijn keuze voor railverlichting.

keuken

Railverlichting

Natuurlijk kun je ook kant-en-klare railverlichting kopen, maar dan past deze eigenlijk nooit echt exact bij jouw woning. Een railsysteem op maat is daarom veel interessanter. Onze keuken is bijvoorbeeld een U vorm, maar de zijdes zijn wel verschillend van maat door een muurtje. Het was daarom mooier om te kiezen voor een kortere en een langere railsysteem. Alle lof naar Railspot.nl! Zij dachten mee over het railontwerp. Daarnaast gaven ze ook tips voor de montage.

railsysteem verlichting

Mijn railsysteem

Natuurlijk is niet ieder railsysteem hetzelfde en moet je echt kijken naar jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld een railsysteem met hoek(en)? Of kies je net als ik voor 2 losse rails? Toch kan ik wel even delen wat ik precies nodig had voor de railverlichting in mijn keuken;

  • 1fase rail zwart 1,5 meter GB 2150-2
  • 1fase rail zwart 2 meter GB 2200-2
  • 2x Afdekkap plafonddoos rond
  • 2x 1fase rail zwart – rail midden voeding GB14-2
  • 4x 1fase rail zwart – eindkap GB41-2
  • 7x TUBY GU10 railspot 

Handig: je kunt bij Railspot.nl de exacte maten doorgeven van de rails. Door de midden voeding hadden wij het stuk van 1,5 meter daarom (kosteloos) op maat laten zagen naar een stuk van 60 en 70 cm. De rail met een lengte van 2 meter hadden we op maat laten zagen naar een deel van 60 cm en een deel van 130 cm.

railverlichting keuken

Mijn ervaring

Ik ben echt super blij met het resultaat. De keuken heeft echt een mini make-over gekregen. Het systeem was enorm gemakkelijk te monteren doordat alles op maat gemaakt was en het is echt een kwalitatief product. Daarnaast ben ik echt zeer tevreden over het bedrijf Railspot.nl. Zij denken echt met je mee en willen ook voor jou het mooiste resultaat.

Mocht je de railsystemen van Railspot nou graag in het echt bewonderen? Dat is mogelijk. Ze hebben namelijk een mooie showroom vlakbij Purmerend! Ook handig om te weten: de railspots zijn toe te passen met ‘standaard’ dimbare, Philips Hue en gerichte lichtbronnen.