Een echte Rembrandt aan de muur, wie wil dat nou niet? Het is enorm populair om een mooie oude meester in huis te hangen en dat vinden wij niet zo vreemd. Het is herkenbaar en natuurlijk fantastisch mooi (anders zou het geen wereldberoemd kunstwerk zijn geworden). Ik deel de mooiste met je om je te inspireren!

Oude meesters in huis 

Oude meesters kunnen echt in elk interieur. Het zijn echte blikvangers die ook nog eens kunnen inspireren. Hang ze in de woonkamer als je wilt dat iedereen ze kan zien (ik had ooit een levensgrote nachtwacht aan de muur hangen) of kies voor een andere plek zoals de werkkamer of studeerkamer. Oude meesters zijn er in allerlei stijlen en passen daardoor ook in elke interieurstijl. Kies je voor een mooie portret, een rustgevend landschap, oude meesters bloemen of ga je voor een stoer zeegezicht. Hieronder 4 inspirerende mooie oude meesters;

De Gele Rijders

Kunstwerk van George Hendrik Breitner, 1885 – 1886
Dit kunstwerk toont militairen van het Korps Rijdende Artillerie in de gele Hollandse duinen. Het is een ruig werk wat perfect tot zijn recht komt in een wat rustiger interieur. Het kleurgebruik is vrij rustig waardoor combineren met andere kleuren geen probleem zou moeten zijn.

oude meester de gele rijders

Italiaans landschap met parasoldennen 

Kunstwerk van Hendrik Voogd, 1807
Dit werk zie je wat vaker voorbij komen de laatste tijd in woonmagazines. Door het kleurgebruik en het prachtige rustige landschap, past het echt overal. Zelf zou ik deze zo groot mogelijk bestellen zodat het een echte eyecatcher wordt. 

oude meester landschap

Bloemen 

Kunstwerk van Pieter van Loo, 1745 – 1784
We gaan nog wat verder terug in de tijd. Dit kunstwerk past helemaal bij de neutrale trendkleuren van dit moment. Door deze oude meester kun je subtiel wat extra kleuren toevoegen.

oude meester bloemen

De overgave van de Royal Prince 

Kunstwerk van Willem van de Velde (II), ca. 1670
Zelf houd ik dus enorm van de oude meesters waarop een zeegezicht of zeeslag te zien is. Wellicht komt dat ook door de series die ik graag kijk op Netflix. Je haat met deze oude meester een geschiedenis in huis in de vorm van een eyecatcher. Ik zou deze niet op de werkkamer neerhangen, want ik denk dat je er naar kan blijven kijken. 

oude meester

Welke is jullie favoriet? Ga je liever voor een wat minder bekende oude meester of hang jij het liefste een Van Gogh op? Het leuke is dat jullie 20% korting krijgen met kortingscode Homefreak20 bij Prints4You. Haal dus snel een oude meester in huis!