Iedereen vindt het prettig als een huis fris en schoon ruikt, maar soms krijg je toch te maken met een muffe geur in huis. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige tips&tricks die de probleemgeurtjes als sneeuw voor de zon kunnen laten verdwijnen. Wij delen een aantal handige tips om je woning weer lekker en fris te laten ruiken. Benieuwd wat je moet doen? Lees dan vooral even verder!

Tip 1: Wondermiddelen die geuren neutraliseren

Tegenwoordig is er genoeg keuze uit interessante middelen die een muffe geur in kamer verwijderen. Sommige mensen zweren zelfs bij zuiveringszout, ook wel baking soda genoemd. Je kunt dit middeltje bij de Toko kopen, maar het is ook verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en De Tuinen. Soms wordt het ook onder ‘zuiveringszout’ verkocht bij apotheken. Terugkomend op dit wondermiddeltje: wat doet het precies? Het zorgt ervoor dat het alle soorten geuren opneemt, dus ook muffe geuren waar jij niet zo vrolijk van wordt. Het enige wat je hoeft te doen is een klein bakje met wat baking soda en enkele druppels citroensap in de betreffende ruimte te plaatsen. Binnen no-time is er weer een frisse geur in huis. Maar ben wel extra voorzichtig met kinderen en huisdieren in de buurt.

Een andere methode om geuren te neutraliseren is houtskool. Het absorbeert geuren tot wel 3 maanden lang. Daarnaast is het ook erg doeltreffend in ruimtes met hoge luchtvochtigheid. Daarom wordt houtskool ook wel gebruikt om vochtproblemen in huis tegen te gaan of zelfs volledig op te lossen!

Tip 2: Zeg maar dag tegen kookgeuren

Koken kan leuk zijn, maar word je ook vrolijk van de kookgeur en kookluchtjes? Soms kunnen die geuren ongewenst lang blijven hangen. Gelukkig valt ook daar iets tegen te doen! Er is namelijk een simpele methode om een einde te maken aan kookgeuren. Het enige wat je hoeft te doen is water en witte azijn te verdelen in een kom. Vervolgens voeg je wat citroenschillen of geurige kruiden toe. Als je dit in de keuken laat staan, worden de kookgeuren direct opgenomen terwijl jij aan het koken bent. Dat zijn twee vliegen in een klap.

Tip 3: Laat je huis lekker ruiken

Je kunt nog zoveel geurkaarsen aansteken en luchtverfrissers kopen, maar zorg je wel dat jouw woning opgeruimd is? Het zijn handige toevoegingen, maar de basis moet natuurlijk wel goed zijn. Zorg er daarom voor dat je woning opgeruimd en schoon is voordat je dergelijke woonaccessoires of middelen aanschaft.

Zijn de geuren in jouw huis niet op te lossen met deze huis, tuin en keukentips? Dan vraagt jouw probleem misschien om een grondige analyse en aanpak. Je kunt Strooming inschakelen voor een luchtonderzoek. Succes!