Als je op zoek bent naar een goede vaatwasser dan is het handig om eerst even dit artikel door te lezen. Wij vertellen je namelijk handige informatie over vaatwassers en hebben een paar tips voor je die helpen bij het uitzoeken van de juiste vaatwasser. 

Onze tips voor het kiezen van een goede vaatwasser

Wil je graag een nieuwe vaatwasser? Dan zul je er al snel achter komen dat er veel opties zijn om uit te kiezen. Dit kan de keuze lastig maken, aangezien het aanbod groot is. Tijdens je zoektocht is het dan handig om het aanbod voor jezelf kleiner te maken, door alvast een paar keuzes te maken. 

Bedenk je bijvoorbeeld hoe groot de vaatwasser mag en kan zijn. Ook is het handig goed te kijken naar de vulinhoud. Voor een groter huishouden is een vaatwasser met veel ruimte handig en voor een klein huishouden van twee personen is een kleinere vaatwasser al genoeg. Door ook alvast kleur, materiaal en soort vaatwasser te kiezen, kun je gericht op zoek gaan naar de juiste vaatwasser voor jou. 

vaatwasser uitkiezen

Inbouw-, opbouw- of vrijstaande vaatwasser

We stipten het net even kort aan, maar er zijn dus verschillende soorten vaatwassers. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • De vrijstaande vaatwasser is een vaatwasser die gewoon vrij kan staan in elke gewenste ruimte. De vrijstaande vaatwasser heeft geen ondersteuning nodig en kan dus overal geplaatst worden. 
  • De inbouw vaatwasser is een vaatwasser die in een keuken of andere gewenste ruimte wordt ingebouwd. De inbouw vaatwasser wordt netjes weggewerkt en wordt dus in de ruimte ingebouwd. 
  • Dan is er nog de onderbouw vaatwasser. De onderbouw vaatwasser wordt ergens onder gebouwd, zoals onder een keukenblad of onder een andere blad of tafel. Het verschilt van de inbouw vaatwasser doordat een onderbouw vaatwasser dus niet in de keuken of andere ruimte is ingebouwd.