Ben je helemaal gelukkig in je huidige woning, maar mis je echt een extra kamer? Ik herken dit helemaal. Ik neem je daarom mee in de mogelijkheden om een extra slaapkamer te creëren in je eigen woning. 

Extra slaapkamer 

Je kunt om allerlei redenen een extra kamer nodig hebben in je huis. Wij hebben bijvoorbeeld 3 slaapkamers in onze huidige woning. Precies genoeg voor ons gezin. Toch mis ik een extra ruimte. Ik moet nu de was bijvoorbeeld ophangen in de overloop. Niet heel handig en praktisch dus. Ook zou ik graag een speelkamer willen voor de kinderen. In  mijn omgeving zie ik ook steeds meer mensen die een extra slaapkamer nodig hebben. Gezinnen breiden uit en waar je eerst dacht genoeg te hebben aan 2 tot 3 slaapkamers, heb je ineens een kamer tekort. Ik zocht daarom voor je uit welke opties je hebt. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een prefab dakopbouw, of je tovert een andere ruimte om tot slaapkamer. 

Zolder

De meest gemakkelijke manier om een extra slaapkamer te creëren is het plaatsen van een dakopbouw. Zo tover je die muffe, donkere zolder om tot één of zelfs twee mooie slaapkamers. Met een nokverhoging wordt de ruimte een stuk groter en het staat ook nog eens mooi aan de buitenkant van je woning. Het lijkt een heel karwei en geregel met vergunningen die hiervoor nodig zijn, maar vaak helpt een professionele partij je hierbij en hoef jij zelf nauwelijks iets te regelen of doen. Zoek online en vind een professionele partij bij jou in de buurt zoals bv. Dakopbouw Amsterdam

extra slaapkamer
Fotocredit: THESTYLEBOX

Garage

Heb jij de luxe van een garage aan je huis? Kijk dan eens naar de optie om deze om te toveren tot een slaapkamer. Maak van de garagedeur bijvoorbeeld een mooie glazen pui en isoleer de ruimte goed. Ideaal voor een tienerkamer want wie wil nou niet in een stoere garage slapen. 

Kamer opsplitsen

Als laatste optie kun je ook nog kijken naar het opsplitsen van een huidige slaapkamer. Zeker in oudere huizen zijn slaapkamers vaak erg groot. Onnodig want je hoeft er alleen maar te slapen (oké en een kledingkast erin is wellicht ook handig). Met een scheidingswand kun je heel gemakkelijk en low-budget een extra slaapkamer creëren. 

kleine slaapkamer
Fotocredit: "Garage
“>Interieur inrichting

Buiten het feit dat een extra slaapkamer natuurlijk altijd handig is, zorgt het ook nog eens voor een waardevermeerdering van je woning. Wie wilt dat nou niet? 

Heb jij nou geen garage, zolder of grote slaapkamers die je kunt opsplitsen, dan zul je wellicht toch moeten kijken of je wilt verhuizen. Je neemt je spullen allemaal mee en je maakt er vanzelf weer net zo’n mooi plekje van als dat je nu hebt (alleen dan met een extra slaapkamer).