De zomer laat nog even op zich wachten, maar binnenkort kunnen we hopelijk vaker genieten in de tuin. Misschien heb je onlangs al buiten gezeten en kwam je tot de conclusie jouw tuin eigenlijk nog niet zo klaar is voor de zomer. Onlangs gaven we je al tips over het zomerklaar maken van je tuin. In dit artikel deel ik enkele tips tips over hoe je jouw tuin écht een nieuwe look geeft door het gebruik van verf. 

Verf is een mooie, duurzame oplossing om je tuin een compleet nieuwe uitstraling te geven. Nieuwe spullen kopen is niet nodig, met een laagje verf is het weer als nieuw én kan het weer een poosje mee. En het mooie is: iedereen kan er zo mee aan de slag!

Geef je tuinmeubels een nieuwe look

Misschien haal je jouw tuinmeubels iedere winter keurig binnen, maar het kan ook zijn dat je dit niet doet. Het resultaat: jouw ooit zo mooie houten tuinset of picknicktafel ziet inmiddels niet zo fraai meer uit. Weggooien is zonde en opknappen is helemaal in. Het verven van je houten tuinmeubels geeft ze een warme uitstraling en bijkomend voordeel is dat ze ook nog eens langer meegaan. Tip: haal je meubel uit elkaar voor je begint, zodat je geen hoekje overslaat tijdens het verven.

Verf je schutting

Grote kans dat je tuin aan twee kanten omringd is door een schutting of omheining. Niet zo gek dus dat je schutting voor een groot deel bepaalt hoe je tuin eruitziet. Je kunt je schutting natuurlijk decoreren door er een mooi buitendoek of plantenbak voor te hangen, maar heb je er wel eens aan gedacht om je schutting een kleurtje te geven? Denk aan stijlvol zwart of misschien ga je voor het ultieme strandgevoel door een combinatie van wit en blauw. Wanneer je buiten aan de slag gaat kies je voor een geschikte buitenverf die lang onderhoudsvrij is, zoals de matte verf van Moose Färg. Relaxte zomeravonden gegarandeerd!

Zorg dat je huis er netjes uitziet

De buitenkant van je huis bepaalt hoe verzorgd het totaalplaatje, inclusief tuin, eruitziet. Daarnaast is het wel zo prettig om naar een verzorgd huis te kijken wanneer je in je tuin zit. Heb je wat meer tijd over dit voorjaar en zin om het groots aan te pakken? Zorg er dan voor dat de buitenkant van je huis er tiptop uitziet. Grote kans dat je met een tevreden gevoel in de tuin zit straks. Iets minder tijd? Maak dan je kozijnen en buitendeuren weer als nieuw door deze te verven in een mooie, matte kleur.

Kies voor leuke elementen in je tuin

Maak je tuin af met een paar mooie eyecatchers of accessoires. Denk: een leuke bijzettafel, mooie spiegel met houten rand of een grappig vogelhuisje. De kringloop heeft vaak leuke spullen, die met een likje verf weer helemaal eigentijds maakt. Niet duur, unieke items en ook nog eens duurzaam!