Geef je muur een nieuwe uitstraling met wandrekken en wandplanken. Hiermee geef jij de ruimte nog meer warmte en kan jij je favoriete items uitlichten. In deze blog vertellen wij jou alles over wandrekken en wandplanken. Binnen deze categorie heb je namelijk heel veel keuze. Benieuwd? Ik ga je er alles over vertellen, zodat jij jouw muur opnieuw kunt aankleden!

Industriële wandrekken en wandplanken

Wanneer jij een wandrek of wandplank zoekt kan je kiezen uit veel verschillende stijlen en varianten. Ik ben zelf heel erg fan van de Dimehouse industriële wandplank. Deze collectie wandplanken zijn perfect voor ieder interieur. Door de robuuste uitstraling geeft het direct een andere dimensie aan je ruimte. 

De industriële wandrekken zijn ook prachtig. Het gecoate ijzer wat gecombineerd wordt met verschillende soorten hout ziet er stijlvol uit. Deze stijl is goed te combineren met andere interieurtypes. Daardoor kan jij zo’n wandplank of wandrek altijd aan jouw muur bevestigen. Hierbij hoef jij je geen zorgen te maken over jouw huidige interieur en of dit er goed bij zou passen. 

wandrekken

Het verschil tussen een industrieel wandrek en een industriële wandplank

Tijdens het uitzoeken van een nieuwe muuraccessoire kan het lastig zijn om het verschil tussen een wandplank en wandrek te maken. Daarom lichten wij het voor je uit. Een wandplank is een simplistische versie van muurdecoratie. Hierbij krijg je alleen een plank met gecoat ijzer. Hier kunnen wel meerdere lagen van zijn, maar in het algemeen is dit een simpele plank.

Een wandrek met een industrieel design bevat vaak een constructie om de planken heen. Hierdoor lijkt het meer op een muurkastje dan op een plank. Je kan hier ook meerdere accessoires in kwijt. Een Dimehouse industriële wandrek hangt bij mij aan de muur en is echt een eyecatcher. Je kan deze rekken vinden in ronde varianten of vierkant. Wat er ook maar bij jouw stijl past. 

Combineer verschillende wandplanken en wandrekken met elkaar

Het leuke aan wandplanken en wandrekken is dat je deze met elkaar kan combineren. Hiermee krijg je een speels, maar stijlvol geheel. Juist wanneer je geen plek hebt voor een grote kast zijn meerdere wandrekken of wandplanken ideaal. Zo kun jij je spulletjes toch nog kwijt, maar raak jij geen ruimte kwijt. Hierbij kan een wandplank de oplossing voor een schuin dak zijn.

Een muur kan je leuk aankleden met een wandrek en wandplank met industrieel design. Deze matchen altijd goed met je huidige interieur en vullen dit aan. Hiermee creëer jij een eenheid binnen je kamer, waardoor het lijkt of heb je een stylist ingehuurd. De neutrale kleuren van de industriële stijl passen altijd in ieder interieur en geven extra warmte, sfeer en een robuuste uitstraling. Wees ook creatief met het ophangen van de planken, dit kan ook op verschillende hoogtes.

wandplanken

Je favoriete trendy accessoires op een industriële wandplank of wandrek

Een wandrek en wandplank zijn perfect wanneer je dingen aan de muur wilt hangen. Op deze manier kan jij je favoriete accessoires hierop uitstallen. Hierbij kan je denken aan leuke foto’s, gezellige plantjes of je leukste souvenirs. Wat je ook wilt uitlichten, het kan met deze leuke planken en rekken voor aan de muur.

Deze planken staan ook goed in iedere ruimte. Denk aan de woonkamer, de hal, slaapkamer en zelfs de keuken. Plaats mooie, groene kruiden op deze planken voor een contrast. Ik heb deze zelf ook al hangen en ben er helemaal gek op. Iets waar je geen spijt van zult krijgen zijn deze industriële wandplanken en industriële wandrekken.