Zelf heb ik inmiddels heel wat vloerkleden versleten en ik kan je vertellen: het is de beste manier om in no-time de ruimte een andere look en feel te geven. Ik begon met een IKEA vloerkleed. Maar dat probleem kent iedereen wel: iedereen had hem al in huis dus echt uniek voelde het niet. Wil jij nou echt de show stelen? Kies dan voor een bijzonder vloerkleed!

Bijzondere vloerkleden

Is je vloerkleed alleen maar functioneel, dan is het natuurlijk prima wanneer je vloerkleed niet zo opvalt. Maar eigenlijk is een vloerkleed de perfecte kans om er een mooie eyecatcher van te maken. Een vintage vloerkleed is bijvoorbeeld zo’n eyecatcher. Combineer het met een rustige basis. Heb jij bijvoorbeeld een mooie donkere houten vloer en witte wanden, dan is dit echt een droomcombinatie met een vintage vloerkleed. Het perfecte voorbeeld is eigenlijk Andrea Groot. Zij combineert er ook nog eens prachtige retro posters bij waardoor het echt een genot is om naar te kijken. 

andrea groot
bijzonder vloerkleed

Zijden vloerkleden 

Heb jij een oud huis? Een huis met echt een prachtig karakter? Ga dan voor een mooi zijden vloerkleed. Niet alleen is zijden een enorm sterk materiaal, het werkt ook nog eens isolerend. Heb je dus een mooie jaren 30 woning met een oude houten vloer (wie droomt hier nou niet stiekem van), dan past de uitstraling van een zijden vloerkleed er helemaal bij én je hebt geen last van een koude vloer. Bespaar hierop niet, maar investeer in een handgeknoopt zijde tapijt van hoge kwaliteit. 

vintage vloerkleed

Kies voor kwaliteit en duurzaam 

Waar ik dit artikel begon met het benoemen van onze Zweedse woongigant, eindig ik nu met een pleidooi dat je echt beter voor kwaliteit en duurzaamheid kunt kiezen. We leven in 2021 mensen dus je kunt er echt niet meer omheen dat we de dingen anders moeten aanpakken. Afwisselen in je interieur is natuurlijk leuk, maar zorg ervoor dat je er geen wegwerpartikelen van maakt. Kies je voor een mooi vloerkleed, kijk dan ook gelijk even naar de duurzaamheid. Handgeknoopte tapijten worden gemaakt van duurzame materialen als zijde en wol. In een machinaal gemaakt vloerkleed, wordt meestal polyester gebruikt. Daarnaast moet de machine gemaakt worden (niet milieuvriendelijk) en moet de machine ook draaien voor dat ene vloerkleed (ook niet milieuvriendelijk). Kies daarom voor handgeknoopt. Zo’n vloerkleed kan wel 80 jaar meegaan. Geloof me, dat geeft nog eens een extra goed gevoel wanneer je naar je prachtige, bijzondere en unieke vloerkleed kijkt!