Die titel moet je interesse wel wekken, dat kan haast niet anders. Hoe kun je nou aan de slag gaan met leer in de babykamer? Nou, dat is eigenlijk heel eenvoudig. Ik deel een aantal toffe en concrete ideeën zodat je direct aan de slag kunt!

Leer in de babykamer

Voordat ik de toffe en concrete ideeën met je ga delen, ga ik eerst vertellen waarom je zou moeten kiezen voor leer in de babykamer. Mensen kiezen tegenwoordig vaak voor neutrale kleuren in de babykamer. De meubels zijn vaak houtkleurig of wit. Qua materialen worden er vaak zachte stoffen gebruikt. Al met al is een babykamer snel schattig te noemen. Niets mis mee natuurlijk, maar wil jij jouw babykamer nou net wat meer karakter geven of een stoere look? Dan kun je dat eenvoudig bereiken door het toevoegen van leer in de babykamer.

Opknappen of opleuken van je meubels

Je kunt commodes of kledingkasten eenvoudig opleuken door de handgreepjes te vervangen door een leren lus. Koop je bijvoorbeeld standaard meubels bij onze Zweedse vriend IKEA? Niets mis mee, maar je beseft je waarschijnlijk wel dat het niet echt opvallend of uniek is. Door de greepjes of knoppen te vervangen door leren lussen, maak je er wel iets unieks van!

Deze lussen zijn helemaal handig wanneer je een oud meubel wilt opknappen of voorzien van een nieuwe look. Heb je een mooie commode gekocht op Marktplaats (super goed bezig! Ik wou dat ik zo slim was toentertijd om geen nieuwe meubels te kopen)? Dan kun je deze opleuken met deze lussen. Je meubel krijgt direct een andere look.

leer in de babykamer

Wandplanken

Het is helemaal leuk om het leer terug te laten komen in iets anders. Wandplankjes zijn super handig voor de babykamer. Je kunt er op een gemakkelijke manier decoratie kwijt, zonder dat het ruimte in beslag neemt van de – vaak wat kleinere – kamer. Om dat leer dus terug te laten komen, kun je kiezen voor leren plankdragers. Je kunt de wandplanken dan eenvoudig laten hangen wanneer je de babykamer omtovert tot een peuterkamer, want ook daar past het leer natuurlijk perfect bij.

leer in de babykamer

Voor ieder wat wils

Leer is er natuurlijk in vele kleuren. Je kunt daarom kiezen voor een kleur die perfect bij de stijl van je babykamer past. Wil je een stoere look dan kun je kiezen voor zwart leer of cognac kleurig leer. Ook kun je gaan voor roze, blauw, wit of grijs en ga zo maar door. De kleur heeft natuurlijk ook effect op hoe aanwezig het leer in de styling is. Een witte of grijze kleur is wat minder opvallend. Zo houd je nog steeds een stoere look, maar trekt het niet alle aandacht naar zich toe. Hoe dan ook, de keuze is aan jou!