Van lege muren houd ik niet zo! Natuurlijk moet je ook niet al je muren vol hangen met allerlei troep, maar je moet je muren op de juiste manier gebruiken. Kies voor een echte eyecatcher. Ga daarom voor dé trend van 2022: hang een groot wandkleed aan je muur. 

Groot wandkleed aan je muur 

Je ziet ze steeds vaker voorkomen op kanalen als Instagram en Pinterest: grote wandkleden. Het is een alternatief voor een normaal schilderij op de wand en we omarmen deze trend massaal. Niet zo vreemd, want de wandkleden worden in allerlei soorten en maten gemaakt. Een wandkleed bekleedt natuurlijk direct een groot deel van je muur. Hierdoor heb je aan slechts 1 item genoeg. In plaats van meerdere kleine prullaria aan de muur, houd je het dus rustig.  Je trekt direct de aandacht in een ruimte naar een wandkleed. Zeker wanneer je voor een grote variant kiest. Mijn advies is altijd net 1 maat groter te kiezen, dan je eigenlijk durft. Dat pakt namelijk altijd goed uit!

Elke interieurstijl

Doordat er enorm veel grote wandkleden te koop zijn, zit er ook altijd wel iets bij wat past bij jouw interieur en stijl. Heb jij bijvoorbeeld een neutraal en minimal interieur, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een doek met geometrische vormen. Zelf heb ik wandkleed Women. Dit is een wandkleed op velours in grijstinten, maar toch ook een gouden touch. Deze past dan weer perfect bij mijn eigen interieur (al heb ik hem inmiddels onder mijn terrasoverkapping hangen). De keuze is echt enorm. Kies jij voor een mooi abstract wandkleed of ga je voor een foto van iets moois? De keuze is aan jou!

groot wandkleed

3d wandhanger 

Naast de platte wandkleden met een mooie opdruk zie je bijvoorbeeld ook de wandhangers van Madam Stoltz. Ze passen perfect bij de Bohemian interieurstijl en zijn – doordat ze een 3d effect hebben – een nog grotere eyecatcher. Ook hierbij geldt: kies voor een grote afmeting om een groots effect te bereiken. 

Nog even een kleine opsomming om je te overtuigen ook zo’n mooi groot wandkleed aan te schaffen: 

De voordelen van een wandkleed aan je muur;

  • Een groot effect met 1 item 
  • Relatief gezien goedkoop (ga maar eens een schilderij van die grootte aanschaffen
  • Eenvoudig af te wisselen
  • Voor iedere interieurstijl
  • Ruim aanbod verkrijgbaar

Hebben jullie ook al een mooi groot wandkleed in je interieur of heb je er al één op het oog? Laat het hieronder weten!