Ergonomie, je hebt de term vast wel eens langs horen komen. Maar wat betekent het nou precies? Ergonomie is de wetenschap die zich richt op het optimaal functioneren van de mens. De leer focust zich op het afstemmen van omstandigheden en hulpmiddelen op de mens. Ergonomie beslaat een enorm breed gebied van een efficiënt werkproces op een vrachtschip tot een goed bureau en bijbehorende stoel. In dit artikel ligt de focus op ergonomie bij jou thuis.  

Ergonomische meubels

Vaak wordt er pas naar ergonomische oplossingen gezocht op het moment dat het te laat is: men heeft al klachten aan de rug, nek of pols. Heb jij last van je onderrug omdat de stoel die nu in je woonkamer staat toch niet zo lekker zit? Vervang deze door een relaxfauteuil van Meubelzorg. Last van je pols als je lang achter je computer hebt gezeten? Dan is het aan te raden om te investeren in een ergonomische muis en toetsenbord. Vermijd de lichamelijke klachten en richt je huis zo snel mogelijk optimaal in. 

De voordelen van ergonomische meubels

Dat bewegen belangrijk voor je is, is natuurlijk logisch. Maar wat zijn de voordelen van ergonomische meubels? Laten we een stoel als voorbeeld nemen. Een ergonomische stoel biedt de juiste ondersteuning aan je lichaam en verbetert je postuur. Je kunt klachtenvrij zitten zonder druk te voelen in je onderrug. Goede stoelen verbeteren de levenskwaliteit. Dit klinkt overdreven, maar het is echt zo! Wanneer jij goed zit ben je een stuk productiever. Je wordt namelijk niet afgeleid door de pijn in je rug, nek of schouders. 

ergonomie

Nog meer tips!

Dagelijkse beweging is erg belangrijk om ergonomische resultaten te behalen. Loop elke dag een rondje of begin je dag met een yogaflow. Zo begin je je dag ook direct goed. Een ander aspect waar de ergonomie zich over buigt is de ogen. We kijken elke dag uren naar de tv en onze laptop- en telefoonscherm. Door het blauwe licht kunnen je ogen overbelast raken. Zet op je laptop en telefoon je blauwlichtfilter aan, of gebruik dark mode. Wat de tv betreft, zet het apparaat wat vaker uit en geniet van een podcast, een goed boek of zet de radio aan. 

Kortom, leg de focus op hoe jij zo optimaal mogelijk kunt functioneren! Beweeg, zorg voor je ogen en kies de juiste meubels uit. Wil je je meer verdiepen in ergonomie en ergonomische meubels? Neem een kijkje op de site van Meubelzorg