De gasprijzen zijn op het moment enorm hoog en we doen er massaal alles aan om te besparen op onze energie- en gasrekening. Logisch, want hoewel je het natuurlijk behaaglijk warm wilt hebben in huis, wil je er ook niet de hoofdprijs voor betalen en een groot deel van je salaris elke maand overmaken naar de energieleverancier. Er zijn overal op internet tips en tricks te vinden om op een goedkope manier je woning te verwarmen of om de warmte beter in huis te houden. Ook zijn er veel mensen die hun woning tegenwoordig veel slechter ventileren, simpelweg om maar geen (dure) warmte te verliezen. Ik deel in dit artikel 3 redenen om dit vooral niet te doen!

Stoppen met ventilatie

Goed ventileren in huis is juist heel erg belangrijk. Niet voor niets dat de laatste jaren enorm veel mensen kozen voor een WTW unit. Dit is een apparaat waarmee je ventileert en die vervuilde lucht in huis afvoert. Deze vervangt hij vervolgens voor schone lucht. Goed voor je woning en voor je gezondheid. Een WTW unit zorgt ook voor verwarming. In de winter wordt de koele inkomende lucht namelijk verwarmd door de warmere uitgaande lucht. In de zomer kan een WTW unit juist je woning verkoelen. Je zorgt er dus voor met een WTW unit dat je binnenklimaat op en top in orde is. Tenminste als je hem wijs gebruikt…

Goed binnenklimaat

Een gezonde lucht en klimaat in huis klinkt natuurlijk fantastisch. Je moet er alleen wel voor waken dat je het apparaat wijs gebruikt. Er zijn mensen die – door denken te besparen op stroomkosten – de WTW unit bijvoorbeeld uit zetten. Hierdoor komt er geen frisse lucht binnen en dit kan zorgen voor vochtproblemen in huis. Daarnaast moet je ook zo nu en dan het apparaat laten reinigen en er onderhoud aan laten plegen. Ook de wtw filters moeten op tijd worden vervangen. Een wtw filter kan ongeveer 3 tot 6 maanden worden gebruikt.

energie besparen door

Energie besparen

Hoe je dan wel energie kunt besparen? Dat doe je dus eigenlijk al met je WTW unit. Goede wtw filters besparen namelijk energie en dat zie je dan weer terug in een lagere energierekening. Kies dus ook voor goede kwaliteit TOPS WTW filters. Let bij je WTW unit ook op het energielabel.

Zo zie je maar weer… Je kunt dus veel beter energie besparen door juist wél te ventileren in huis.