De wastafel in de badkamer is een plek die vaak drukbezocht wordt en waar veel losse spullen liggen. Het is belangrijk om deze ruimte netjes en efficiënt in te richten, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt en een opgeruimde uitstraling behoudt. In dit artikel delen we handige tips om het wastafelgebied slim in te richten.

Minimaliseer en organiseer

Voorkom dat het wastafelgebied rommelig wordt door alleen essentiële items neer te zetten. Minimaliseer het aantal persoonlijke spullen en organiseer ze op een slimme manier. Gebruik bijvoorbeeld manden of trays om items zoals zeep, tandenborstels, en lotions bij elkaar te houden. Dit zorgt voor een opgeruimde uitstraling en maakt het gemakkelijk om ze te vinden wanneer je ze nodig hebt. Als je vaak metalen voorwerpen zoals haarspelden, nagelknippers of pincetten gebruikt, overweeg dan het gebruik van magnetische strips om ze georganiseerd en binnen handbereik te houden. Bevestig deze strips aan de binnenkant van een kastdeur of aan de zijkant van een lade voor gemakkelijke toegang.

Opbergruimte is essentieel voor een nette aanblik. Overweeg het gebruik van slimme opbergoplossingen, zoals ladekasten, planken of manden. Hiermee kun je toiletartikelen, handdoeken en andere benodigdheden op een geordende manier opbergen. Gebruik bijvoorbeeld ladeverdelers om kleine items georganiseerd te houden en maak gebruik van wandplanken voor het opbergen van decoratieve elementen.

Wandplanken zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook dienen als decoratieve elementen. Plaats bijvoorbeeld een aantal stijlvolle opbergdozen of manden op de planken om kleine items op te bergen. Je kunt ook decoratieve objecten zoals planten of geurkaarsen toevoegen om een persoonlijke touch aan het wastafelgebied te geven.

Kies een spiegel op maat

Een spiegel op maat is niet alleen een functioneel element, maar ook een decoratieve toevoeging aan het wastafelgebied. Bij spiegels op maat kun je de afmetingen aanpassen aan de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeuren. Een grote spiegel kan bijvoorbeeld de illusie van een ruimere badkamer creëren, terwijl een spiegel met ingebouwde verlichting zorgt voor een heldere en functionele uitstraling. Een spiegel op maat voegt niet alleen stijl toe, maar ook praktisch nut aan het wastafelgebied. Bij Glashandel Online heb je vaak keuze en vind je vast de spiegel die bij jou badkamer past.

spiegel op maat

Wandhaken en wandlampen

Wandhaken zijn handig voor het ophangen van handdoeken, badjassen en andere items die je binnen handbereik wilt hebben. Door wandhaken toe te voegen, maak je optimaal gebruik van verticale ruimte en voorkom je dat handdoeken rondzwerven. Je kunt ook kiezen voor haken die je over je deur heen klemt, waardoor je niet hoeft te boren in de muur.

Zorg daarnaast voor voldoende verlichting boven de wastafel om een helder en goed verlicht gebied te creëren. Hang bij voorkeur wandlampen aan beide zijden van de spiegel om schaduwen te minimaliseren en een gelijkmatige verlichting te garanderen.

wastafel-ruimte inrichten

Houd de wastafel schoon

Last but not least, zorg ervoor dat je de wastafel regelmatig schoonmaakt. Verwijder vuil, zeepresten en tandpasta om een frisse en nette uitstraling te behouden. Maak gebruik van milde reinigingsmiddelen en microvezeldoekjes om krassen te voorkomen en de oppervlakken te beschermen.

Door regelmatig schoon te maken en te minimaliseren, behoud je een opgeruimd en georganiseerd wastafelgebied waarin je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt.