Een kachel met een vloerplaat in huis plaatsen is eenvoudig en effectief om je kamer te verwarmen. Ze zijn vooral handig als er geen vaste open haard is geïnstalleerd maar er later een kachel aan het interieur is toegevoegd. Een vloerplaat kachel zorgt voor veiligheid in je huis en ze vormen een sfeervolle toevoeging die de haard of kachel in de woonkamer opneemt. Ze zijn meestal gemaakt van gehard glas of staal en zijn er in verschillende maten en stijlen. Controleer altijd of de door jou gekozen vloerplaat voldoet aan de bouwvoorschriften.

Bescherm je vloer met vloerplaat

Je moet een onbrandbare vloerplaat onder en om de kachel heen plaatsen bij een solitaire kachel. Een vloerplaat van degelijke kwaliteit kan je vloer beschermen tegen brandgevaar, of deze nu van hout of tapijt is. Elke vloerplaat van onbrandbaar materiaal kan worden gebruikt. Een veilige installatie van een kachel vereist voldoende vloerbescherming of het gebruik van een goedgekeurde vloerplaat. De vloerbescherming van de kachel moet zich aan alle zijden uitstrekken. Kachel vloerplaten zijn speciaal ontworpen om de vloer te beschermen tegen sintels of hitte. Door thermische beveiliging wordt de brandbare vloer beschermd tegen te heet worden en in brand vliegen door de warmte van de kachel. Vloerplaten kunnen ook gebruikt worden wanneer je een tuinkachel hebt.

vloerplaat voor je kachel

Ontwerpen van vloerplaten kiezen die bij je kachel passen

De vloerplaat is meer dan een praktische overweging. Het maakt ook het uiterlijk van de kachel compleet. Meer informatie over de verschillende opties voor vloerplaten kun je opvragen bij je dealer. Sommige kachels hebben veel ruimte tussen de onderkant van de kachel en de vloer. Een glasplaat is een elegante keuze die je brandbare vloerbedekking volledig beschermt tegen de warmte die door je kachel wordt gegenereerd. Glazen vloerplaten zorgen ervoor dat eventuele afzettingen zoals as of sintels geen problemen veroorzaken als ze uit je kachel schieten. Glasplaten zien er prachtig uit bij elke soort vloerbedekking. Helder glas zorgt voor een mooie afwerking en reflecteert bovendien natuurlijk licht. Daarnaast behouden doorzichtige glazen vloerplaten je vloer en benadrukken tegelijkertijd de schoonheid ervan. Deze glazen vloerplaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het maakt dus niet uit of je je kachel nu in de hoek wilt plaatsen of in een hoek. Heldere glazen vloerplaten zorgen voor een ononderbroken zicht op prachtige eiken of marmeren vloeren. Het zorgt er ook voor dat je haard niet wordt overschaduwd door je inrichting en kleurenschema. 

kachel
open haard