De woonkamer is een van de kamers in je huis waar je de meeste tijd spendeert en natuurlijk vaak ook andere mensen op bezoek ontvangt. De woonkamer leuk aankleden is dan ook fijn, want dan kun je het een plekje maken waar je graag terugkomt. Ben je nog op zoek naar een unieke centerpiece voor in je woonkamer? Dan zit je hier goed, want ik heb een tip voor je. Een van mijn favoriete centerpieces voor in de woonkamer vind ik de Tulpenvaas Rijksmuseum. Deze unieke tulpenvaas is in de prachtige Delfts blauw print. Het is niet alleen op zichzelf al een prachtig decorstuk, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden om prachtige tulpen in te zetten. 

tulpenvaas centerpiece

Het achtergrondverhaal van deze unieke tulpenvaas

De unieke tulpenvaas is een prachtige decorstuk voor in je woonkamer en het heeft ook een leuk achtergrondverhaal. De tulpenvaas is namelijk gemaakt voor en geïnspireerd door het Rijksmuseum. In het Rijksmuseum zie je namelijk Delfts blauwe tulpenvazen terugkomen op veel schilderijen. Vanaf 1700 kwam dit soort vaas in veel huizen in Nederland voor en daarom is deze nu ook nagemaakt. Het is dus een leuk decorstuk met een prachtig verhaal erachter. 

centerpiece tulpenvaas

Andere leuke decoratie in het Delfts blauw

Als je nog op zoek bent naar andere leuke decoratie die bij de vaas past, dan kun je het beste op zoek gaan naar andere leuke decoratie in de Delfts blauw print. Er zijn veel producten met deze print te vinden. Zo kun je gaan voor prachtig servies, zoals mokken, borden en kommetjes met de print. Daarnaast zijn er ook theedoeken en kussens te vinden met de print of natuurlijke de klassieke beeldjes met de kussende man en vrouw in de print. De unieke print past bij vrijwel elk interieur en uiteraard ook mooi bij de unieke tulpenvaas geïnspireerd op het Rijksmuseum.