De laatste jaren is het thuiswerken echt in opmars gekomen. Waar je wellicht voorheen nog niet kon thuiswerken, heeft je werkgever er waarschijnlijk alles aan gedaan om jouw thuis te kunnen laten werken tijdens de pandemie. Inmiddels zijn wij – maar ook de werkgevers – er zo gewend aan geraakt en zien we de vele voordelen van het thuiswerken in. Het is dus echt in onze cultuur opgenomen. Nu het thuiswerken een blijvertje is, zien we dat veel mensen investeren in een goed thuiskantoor, want aan die keukentafel kun je nou eenmaal niet optimaal werken. Maar wat nou als je simpelweg geen ruimte over hebt in huis voor een thuiskantoor? Dan heb ik voor jou dé oplossing! 

Thuiskantoor maken 

Het enige wat je moet doen is omdenken. Je hebt wellicht binnen geen plek over, maar misschien beschik je wel over ruimte in de tuin. Ik wil je daarom kennis laten maken met het fenomeen. tuinkantoor. Nee, je hoeft niet aan je tuintafel aan te schuiven, maar er wordt daadwerkelijk een kantoor gebouwd in je tuin. Het voordeel ten opzichte van een normale aanbouw, is dat je werkelijk naar een andere ruimte gaat, wanneer je gaat werken. Zo heb je een duidelijke scheiding tussen privé en werk en daarnaast heb je geen last van geluiden en afleiding van de dingen en mensen in je woning. Onderstaande tuinkantoren zijn van OPUS – home office pods.

thuiswerkplek maken

Tuinkantoor bouwen 

Vrees niet: er is geen enorme verbouwing nodig voor het realiseren van je tuinkantoor. Je kunt namelijk kiezen voor een tuinkantoor prefab. Deze wordt van te voren al grotendeels gemaakt en wordt binnen 1 werkdag in je tuin geplaatst. Je hebt dus niet weken vaklui over de vloer. Vaak is zo’n tuinkantoor ook nog eens vergunningsvrij. Hij is voorzien van elektra, internet bekabeling en led spots. Geen excuses dus: je kunt direct aan het werk. Er zijn 2 standaard maten verkrijgbaar (de Alpha en Beta), maar je kunt ook kiezen voor maatwerk zodat hij perfect past in jouw tuin.

thuiskantoor maken

Multifunctioneel 

Ben je nou bang dat je werkgever over een paar jaar het thuiswerken volledig terugdraaid naar op kantoor aanwezig zijn? Dan kun je de ruimte natuurlijk ook op een andere manier gebruiken. Eigenlijk is het namelijk gewoon een prachtige tuinkamer. Je kunt er je loungeset in kwijt zodat je vele zomerse avonden toch nog – heerlijk warm – buiten kunt zitten of je maakt er een plek voor je kinderen van. Tieners vinden het bijvoorbeeld heerlijk om apart te zitten met vrienden van hun ouders en jij behoudt zelf ook nog eens voldoende privacy. Win-win situatie dus. 

Wat vinden jullie van het concept Tuinkantoor? Laat het weten!