Smart home: we zien het tegenwoordig steeds vaker. Momenteel zijn er dan ook al een aantal interessante smart home trends, waaronder de elektrische raamdecoratie. Ben je benieuwd wat dit inhoudt en wat we hiermee precies kunnen? Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij brengen je aan de hand van dit artikel op de hoogte van deze populaire trend. 

Wat is elektrische raamdecoratie?

Zoals de naam al doet vermoeden houdt elektrische raamdecoratie in dat de raamdecoratie gemotoriseerd is. Dit is een trend die zich steeds vaker laat zien. Je kunt deze elektrische raamdecoratie bedienen aan de hand van een afstandsbediening, tablet of telefoon. Echter is het ook in sommige gevallen mogelijk om jouw elektrische raamdecoratie te koppelen met bijvoorbeeld de Google Home of Alexa. Wanneer je dit met elkaar integreert, kun je jouw raamdecoratie aan de hand van spraak bedienen. 

Er zijn verschillende soorten elektrische raamdecoraties. Denk bijvoorbeeld aan elektrische rolgordijnen, vouwgordijnen of plissé gordijnen

Wat zijn de voordelen van elektrische raamdecoratie?

De trend elektrische raamdecoratie is zeer populair. Dit heeft te maken met het feit dat het veel voordelen biedt. Want wat kun je nou precies met elektrische raamdecoratie? Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van je raamdecoratie zodat dit opent en sluit op bepaalde gezette tijden. Bovendien is elektrische raamdecoratie verkrijgbaar in verschillende stoffen. Denk bijvoorbeeld aan licht doorlatende, verduisterende en gesloten stoffen. Hierdoor is voor iedere ruimte in huis wel een geschikte stof te verkrijgen. Wanneer je kiest voor een licht doorlatende stof, wordt licht en sfeer meer gefilterd. Als je voor een verduisterende stof gaat kun je een hoge isolatie verwachten, want er wordt flink wat licht geblokkeerd. Kies je voor een gesloten stof? Dan kun je meer privacy verwachten. 

Een ander groot voordeel aan elektrische raamdecoratie is dat dit erbij kan helpen om het te laten lijken of er iemand thuis is. Dus ook wanneer je van huis bent, kan de elektrische raamdecoratie het laten lijken alsof je gewoon huis bent. Hierdoor kun je een veiliger gevoel krijgen als je jouw huis uitgaat. 

Al met al biedt elektrische raamdecoratie jou dus vooral optimale comfort en privacy. Op een snelle en simpele manier jouw raamdecoratie bedienen door middel van een afstandsbediening, smartphone, tablet of spraak assistent én ultieme veiligheid: het is niet voor niets zo dat deze trend steeds populairder wordt. 

Smart home

Zou jij graag jouw woning wat slimmer willen maken? Dan is elektrische raamdecoratie zeker een trend om in je achterhoofd te houden. Dit biedt namelijk veel mogelijkheden om optimaal te kunnen profiteren van comfort en privacy. Zoals we hierboven al even benoemden zijn er meerdere soorten raamdecoratie waar je uit zou kunnen kiezen. Bovendien heb je de keuze voor raamdecoratie op maat. Dit heeft als voordeel dat de raamdecoratie precies past, waardoor je de optimale controle hebt.

Elektrische raamdecoratie is een trend op het gebied van smart home die we hoe dan ook in de toekomst steeds vaker gaan zien. Als jij jouw woning graag nu al slimmer maakt, is deze elektrische raamdecoratie dan ook zeker een aanrader.