Ben je ook op zoek naar een nieuwe look voor je badkamer? Dan is het je aangeraden eerst badkamer inspiratie op te doen, voordat je aan de slag gaat. Dit bespaart je namelijk een heleboel kosten. Achteraf wil je er natuurlijk niet achter komen dat je een andere stijl toch nog iets mooier vindt. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden waarmee je je badkamer op kunt pimpen. Denk maar aan de verschillende badkamermeubels en -accessoires. Bereid je daarom eerst goed voor. Bepaal wat je budget is. Bepaal welke kleuren je wilt laten terugkomen in de badkamer. En kies je badkamer stijl. Wil jij meer weten over badkamerstijlen? In dit artikel lees je hier meer over.

beige badkamer

Welke badkamerstijlen zijn er?

Of je nou een grote badkamer hebt of een kleine badkamer. Alle stijlen passen daarbij. Het is raadzaam om een stijl uit te kiezen, die past bij je karakter. Houd je bijvoorbeeld niet zo van felle kleuren en veel vormen in je kamers, dan past een moderne badkamer stijl goed bij jou. Een moderne badkamer ziet er strak uit door de rechte lijnen en hoekige vormen in de badkamer. Daarnaast zul je voornamelijk neutrale kleuren, zoals wit, zwart, grijs of bruin, zien. De industriële badkamer stijl kun je zien als een stoere versie van de moderne badkamer. Hierbij zijn de meubels voornamelijk gemaakt van beton en metaal en zul je voornamelijk de kleuren zwart en grijs zien. Een eigentijdse badkamer creëren doe je door de inrichting te volgen van een design badkamer. Deze stijl is uitsluitend geschikt voor grote badkamers. Dit komt doordat hierbij grote badkamermeubelen, een vrijstaande bad en een ruime douche hoort. Ook hier worden neutrale kleuren gebruikt. Om je badkamer een eyecatcher te geven, kies dan voor opvallende kleuren in de accessoires.

design badkamer

Hoe creëer ik meer ruimte?

Bij een kleine badkamer, wil je natuurlijk meer ruimte creëren. Hiervoor hoef je gelukkig niet een heleboel aan te passen. Kleine aanpassingen hebben namelijk al grote effect. Ben benieuwd naar manieren waarmee je je badkamer groter kan laten lijken? Zorg er dan voor dat je zwevende badkamermeubels hebt, zodat je de muren beter kunt zien, en meer licht in de badkamer laat doorschemeren. Dit kun je doen door lichte kleuren te gebruiken en met behulp van spiegels licht te reflecteren in de badkamer.

Kortom, een nieuwe badkamer stijl creëren doe je door één van de vele badkamerstijlen te kiezen.