Het stylen van een woning lijkt tegenwoordig zo gemakkelijk. Er zijn talloze inspiratie websites en zelfs handige apps zoals Pinterest waarbij je een fantastisch interieur kunt samenstellen. Er zijn zelfs meubelwinkels waar je een volledige kamer kunt kopen. Zo is alles perfect op elkaar afgestemd en weet je zeker dat je een Instagram-waardig interieur geniet. Maar is dit wel wat je wilt? Een interieur kan nog zo mooi zijn, maar het is wel belangrijk dat er ook in geleefd kan worden. Dat de woning persoonlijk aanvoelt. Je wilt geen showroom-achtig gevoel creëren. Maar er echt voor zorgen dat je je thuis voelt. Dat het gezellig is. Dat je het fijn vindt om weer huiswaarts te keren na een lange dag. En niet dat de woning maar een beetje leeg, saai en zelfs helemaal niet als jouw huis voelt. Ervaar je dit wel? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de volgende tips haal je eenvoudig meer gezelligheid in huis.

Groen, groener, groenst

We worden steeds drukker. Werk, studie, een (groot) gezin en nog een sociaal leven. Het is dan ook niet vreemd als je planten en bloemen in huis misschien net te veel werk vindt. Ben jij iemand die ook altijd claimt geen groene vingers te hebben en daarom maar helemaal niets in huis haalt? Dan moet je die gedachte misschien toch eens loslaten.

Het is namelijk bewezen dat bloemen en planten een zeer positief effect hebben op het interieur en de bezieling hiervan. Zonder bloemen en planten komt de woning gewoon niet echt tot leven. Bovendien ervaar je ook nog eens tal van gezondheidsvoordelen wanneer je meer bloemen in huis haalt. Ze beschikken van nature over luchtzuiverende kwaliteiten en maken dat je je beter kunt concentreren. Recent onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat kijken naar bloemen gelukkig maakt.

Geen groene vingers? Dan hoeft dit niet te betekenen dat je geen bloemen of planten kunt houden. Er zijn genoeg soorten die juist veel beter gedijen wanneer ze zo veel mogelijk met rust worden gelaten. Laat je gerust informeren of zoek online naar de bloemen en planten die weinig onderhoud nodig hebben en geef jouw woning de (groene) finishing touch.

meer gezelligheid in huis

Mix & Match

Steeds vaker worden interieurstijlen gematched. Dat zorgt voor verfrissende en unieke interieurs die echt persoonlijk aanvoelen. Het is daarom goed om de vooropgestelde interieurstijl iets meer los te laten en alle stijlen eens goed te bekijken. Schrijf op welke punten je van iedere stijl het mooist vindt. Zo kan je een geheel eigen interieurstijl bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een minimalistische setting met robuuste meubels, maar wel heel veel kleur op de muur? Nét een tikkeltje anders, maar wellicht wel helemaal passend bij je eigen karakter.

Persoonlijke elementen

Vergeet niet dat dit jouw woning is. Dat moet ook duidelijk worden als mensen de ruimte binnenstappen. Het interieur moet jouw karakter uitstralen. Dan heb je het goed gedaan. Dan voelt het als thuis. Dat is een stuk eenvoudiger te realiseren door persoonlijke elementen toe te voegen. Bijvoorbeeld door het gebruik van foto’s, maar ook door het plaatsen van meubels die voor jou extra emotionele waarde bevatten (denk aan erfstukken).

gezelligheid in huis persoonlijk interieur