Wanneer je op zoek bent naar een woning met een stoere en robuuste uitstraling, is een industriële look vaak de eerste keuze. Maar hoe creëer je nu een woning die niet alleen mooi oogt, maar ook nog eens functioneel is? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het creëren van een industriële en functionele woning. Van stalen taatsdeuren tot betonnen vloeren en van metalen accenten tot bakstenen muren, we laten je zien hoe je verschillende elementen kunt combineren voor een prachtig resultaat. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw woning omtovert tot een stoere en functionele thuisbasis.

Stalen taatsdeuren

Een van de belangrijkste elementen bij het creëren van een industriële look in je woning zijn stalen taatsdeuren van GewoonGers. Deze deuren zijn niet alleen erg functioneel, maar geven je woning ook een stoere en industriële uitstraling. Stalen taatsdeuren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en maten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één grote stalen deur te plaatsen als afscheiding tussen de woonkamer en de keuken, maar ook meerdere kleine stalen deuren zijn erg populair. Stalen taatsdeuren zijn bovendien erg duurzaam en gaan daardoor jarenlang mee.

een functionele woning inrichten

Betonnen vloeren

Een andere manier om een industriële en functionele uitstraling aan je woning te geven, is door te kiezen voor betonnen vloeren. Beton is niet alleen erg sterk en duurzaam, maar geeft je woning ook een stoere en robuuste look. Betonnen vloeren zijn bovendien erg makkelijk te onderhouden en schoon te houden. Je kunt er ook voor kiezen om de betonnen vloer te laten polijsten voor een nog strakkere en gladdere afwerking.

Metalen accenten

Om de industriële look van je woning nog meer te benadrukken, kun je gebruik maken van metalen accenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stalen trapleuningen, metalen wanddecoraties en stoere industriële lampen. Door deze metalen accenten toe te voegen aan je interieur, geef je je woning niet alleen een stoere uitstraling, maar zorg je ook voor eenheid en samenhang.

functionele woning

Open keuken

Een open keuken is niet alleen erg populair, maar past ook perfect bij een industriële en functionele woning. Door de keuken open te maken, creëer je een ruimtelijk gevoel en benadruk je het industriële karakter van je woning. Kies bijvoorbeeld voor een keuken met een groot kookeiland en metalen afzuigkap, en plaats hieromheen industriële barkrukken.

Bakstenen muren

Een laatste tip voor het creëren van een industriële en functionele woning is het gebruik van bakstenen muren. Bakstenen muren geven je woning niet alleen een stoere uitstraling, maar zorgen ook voor een goede isolatie. Bovendien kun je bakstenen muren op verschillende manieren afwerken, bijvoorbeeld door te kiezen voor een ruwe afwerking of door de bakstenen te verven in een stoere kleur. Succes met de inrichting!