Terwijl we ons te midden van de winter bevinden, denk je er waarschijnlijk nog niet over na, maar nu is toch echt de tijd aangebroken om na te denken over de tuin en vooral hoe je deze wilt hebben deze zomer. Wellicht is je tuin inmiddels toe aan een beetje verandering, wil je hem ietwat aanpassen zodat hij beter bij de trends van tegenwoordig passen of misschien moet je tuin juist nog wel helemaal worden aangelegd. In welke fase jouw tuin zich bevindt maakt niet veel uit, het belangrijkste is dat je er nu alvast over na gaat denken en de voorbereidingen gaat treffen, zodat jij er deze zomer heerlijk bij zit in je tuin!

Een houten overkapping

De titel van dit artikel verraadt het al een beetje; ik ga jou overtuigen om voor een houten overkapping te kiezen in de tuin. Zelf hebben wij ook zo’n houten veranda en ik kan hem iedereen aanbevelen. Een houten veranda is niet alleen tijdloos, daarnaast zijn ze op dit moment populairder dan ooit en is het één van de beste investeringen die je voor jouw tuin kunt doen.

Helemaal naar wens

Er zijn op het gebied van houten overkappingen op dit moment zo enorm veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten overkapping met een plat dak (wellicht is een sedum dak dan ook nog een goede optie), maar je kunt ook kiezen voor een andere uitstraling door een overkapping met een schuin kapschuur dak. Hoe “open” je overkapping wordt, bepaal jij ook helemaal zelf. Je kunt kiezen voor een dichte achterkant, dichte zijkanten of een compleet open look. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een dicht gedeelte zoals een geïntegreerd schuurtje. De mogelijkheden zijn enorm. Oriënteer je gerust om te kijken welke houten overkapping het beste bij jou, je wensen en je tuin past!

houten overkapping veranda

Beste investering voor je tuin

Zoals gezegd is een houten overkapping echt een goede investering voor jouw tuin. Hij is namelijk tijdloos en daardoor enorm duurzaam. Wanneer je jouw huis te koop wilt gaan zetten, zal je zien dat een overkapping in je tuin ook waarde vermeerderend werkt. Die investering haal je er dus vanzelf ooit weer uit. Daarnaast kun je tijdens de zomerse maanden (die soms best warm kunnen zijn in Nederland de laatste tijd) ook de verkoeling zoeken onder je overkapping, waardoor je die airco binnenhuis niet hoeft te laten draaien. Daar bespaar je dus ook weer mooi mee!