Het nieuwe jaar is begonnen en dat is altijd een moment voor mensen om veranderingen aan te brengen, ook rondom hun woning. Veel mensen gaan vol goede moed aan de slag met een grote schoonmaak, terwijl anderen juist hun hele huis gaan verbouwen. Lekker je huis opknappen is altijd fijn, maar dat hoeft echt niet altijd een fortuin te kosten. Tuurlijk, een hele nieuwe meubelset is super mooi, maar misschien niet zo slim voor je portemonnee. In dit artikel geven we je wat makkelijke tips om je huis een boost te geven zonder dat het teveel geld kost. Neem bijvoorbeeld raamfolie, ideaal om je privacy te boosten zonder dat je huis meteen een donker hol wordt. Laten we beginnen!  

Ruim goed op

Aan het begin van dit artikel zeiden we het al: opruimen is altijd een strak plan. Een schoon en opgeruimd huis voelt gewoon lekker en zorgt voor rust in je hoofd. Het is ook het perfecte moment om wat ruimte te creëren en spullen die je toch niet meer gebruikt, de deur uit te doen. Dit is een simpele manier om je huis minder chaotisch te maken en ook zo te houden. Denk ook na over de organisatie, als je woning goed georganiseerd is, is het ook makkelijker dit zo te houden. Spullen die je wegdoet kun je weggooien maar ook verkopen of aan een goed doel geven. 

Bloemen en planten

Dit is een tip die wij over het algemeen vaker aan mannen dan vrouwen moeten geven maar zorg voor groen in je huis. Een paar planten of bloemen maken je inrichting meteen prettiger, vrolijker en zorgen voor meer zuurstof in huis. Planten en bloemen hoeven ook niet duur te zijn. Ga bijvoorbeeld naar een pluktuin waar je zo een paar mooie boeketten bij elkaar geplukt hebt. Als je niet veel tijd hebt om voor planten te zorgen dan is het wel verstandig om planten te kiezen die niet veel water nodig hebben. Gelukkig zijn er meer dan genoeg keuzes die relatief weinig aandacht vragen en toch elk interieur fraaier maken.

fijner thuis

Speel met licht

Het maakt niet uit hoe schoon, georganiseerd en gezellig je huis is ingericht. Met de verkeerde verlichting zal het nog steeds niet fijn aanvoelen. Hard wit licht zorgt ervoor dat je elke smet ziet en maakt de sfeer ongezellig. Denk aan het licht dat je hebt in een tandartspraktijk of ziekenhuis. Kies daarom voor lampen met zacht en oranje licht. Overdag is natuurlijk licht vaak het beste maar zorg ervoor dat je ook hiermee kunt spelen. Denk aan een zonwering of statische raamfolie om je privacy te beschermen zonder dat je minder licht binnen krijgt.

fijner thuis licht

Hoe creëer jij een fijner thuis?