Bloemen in huis brengen vreugde en vrolijkheid. Zeker in het voorjaar halen we massaal bloemen in huis.  Het is natuurlijk wel een dure hobby,  want bloemen blijven nou eenmaal niet heel lang staan. Gelukkig zijn droogbloemen in 2022 nog steeds trendy en kun je dus meer sfeer in huis halen met een droogboeket, zonder dat je telkens een nieuwe bos bloemen hoeft te halen.  

Droogbloemen in huis

Tegenwoordig kun je droogbloemen krijgen in allerlei kleuren en soorten. Ben je bijvoorbeeld helemaal meegegaan in de interieurtrend van 2021 en heb je allerlei beige en witte tinten gecombineerd in huis om tot een neutraal interieur te komen? Kies dan voor een droogbloemen boeket met deze kleuren zodat hij mooi blend in je interieur. Hou jij van een vrolijke bos bloemen met zoveel mogelijk kleur? Kies dan voor een bont droogboeket. 

Zelf bloemen drogen of kant-en-klaar kopen? 

Vroeger hingen we onze boeketten op zijn kop om te drogen. Ook vandaag de dag kun je in 2 weken zelf je bloemen drogen, maar toch kun je ze het beste gewoon kant-en-klaar kopen op dit moment.  Een droogboeket is namelijk enorm betaalbaar en je voorkomt dat je boeket op den duur toch schimmelplekken krijgt.  Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan?! 

De trend van 2022

Benieuwd naar de trend op het gebied van droogbloemen voor 2022? Gipskruid is het antwoord op die vraag.  Zowel in normale variant als in gedroogde variant ga je deze enorm veel tegenkomen. Waar gipskruid vroeger vaak als opvulling voor een boeket diende, is het in 2022 de bedoeling dat je deze op zichzelf laat shinen in een vaasje. Deze kun je wel eenvoudig zelf laten drogen.  Gipskruid heeft een klassieke uitstraling, maar past desalniettemin in vrijwel iedere interieurstijl. Zorg voor een mooi contrast door het gipskruid voor een geverfde muur te plaatsen.  

gipskruid

Stijlvol zwart 

Met een droogboeket is ook meer mogelijk dan met een normaal boeket bloemen.  Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een droogboeket met zwarte droogbloemen. Zo kun je jouw boeket perfect laten blenden in je interieur en er toch een eyecatcher van maken.  Kies voor een mooie luxe vaas en geef ze een plekje midden op je eettafel. 

droogboeket

Nog een extra tip: heb je gekozen voor mooie pluimen in huis, maar vind je het vervelend dat de pluizen wat loslaten op den duur? Spray de takken dan even in met wat haarlak!