Niet iedereen is hetzelfde gebouwd. De één is wat zwaarder dan de ander. De ander is juist weer wat langer dan de ander en ga zo maar door. Omdat we allemaal zo verschillend zijn, hebben we eigenlijk ook allemaal een ander soort bed nodig. Een bed dat past bij ons specifieke lichaam. In dit artikel ga ik daar verder op in, want je kunt werkelijk een bed voor elk type lichaam kopen.

Bed voor elk type lichaam 

Natuurlijk hebben we allemaal andere behoeftes bij het kiezen van een nieuw bed (of eigenlijk een boxspringcombinatie want dat is op dit moment het populairste bed van Nederland). De één wilt een boxspring die veel ondersteuning biedt en daardoor wat harder aanvoelt, terwijl iemand anders juist een zachter systeem prefereert. Wat je ook wilt, je moet in ieder geval zorgen dat je wensen passen bij de wensen van je lichaam. Er kunnen namelijk heel wat klachten ontstaan als je niet de juiste boxspring kiest. Gelukkig is het aanbod tegenwoordig enorm groot, dus er is altijd een boxspring die bij jouw lichaam past. 

Boxspring voor zware mensen 

Wanneer je wat zwaarder bent is het logisch dat je daar ook een specifieke boxspring voor nodig hebt. Als een licht iemand al door het matras “zakt” dan is dat effect natuurlijk vele maten groter bij iemand met meer gewicht. Zo past bij iemand die meer dan 100 kilo weegt, vaak een harder matras. Toch past dit hardere matras niet helemaal bij het postuur van deze mensen. Ze hebben vaak bredere schouders. Wanneer het bed daarom te hard is, zullen deze mensen last krijgen van hun schouders. Gelukkig kun je gewoon kiezen voor een boxspring voor zware mensen. Deze is precies zo ontworpen dat het past bij iemand met meer lichaamsgewicht. 

Boxspring voor lange of kleine mensen 

Ook in de lengte variëren we nogal eens. Als je kleiner bent, geeft dit vaak niet al te veel problemen, maar wanneer je langer bent kan het zijn dat een bepaalde boxspring niet bij je past. Je wilt immers je hele lichaam goed kunnen ondersteunen. Gelukkig kun je boxsprings tegenwoordig in vele maten bestellen en ook het bijpassende beddengoed is verkrijgbaar in die specifieke maten. Kies voor een bed of boxspring met een lengte van 210,220 of 230 centimeter. 

bed dat past bij elk type lichaam kopen

Verschil in partners 

Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat je als partners dezelfde lichaamsbouw hebt. Nou ziet het er natuurlijk vreemd uit als je een langer en korter gedeelte hebt van een boxspringbed, maar wanneer het verschil zit in het gewicht kun je dit eenvoudig oplossen. Het grootste voordeel van een boxspring is namelijk dat het twee eenpersoons “boxen” zijn die afgedekt worden met een topper. De verschillende boxen kunnen dus naar jouw lichaamsbouw worden gemaakt. 

Zijn jullie tevreden over jullie bed en past deze eigenlijk wel bij je lichaam? Deel het in de comments!