En alweer tijd voor een nieuwe DIY. Dit keer een easypeasy one, maar ik blijf hem leuk vinden: een kaarsenfles. Hoe de mijne er uit zien en hoe je hem kunt maken? Je checkt het hieronder!

Dit heb je nodig

– Glazen fles
– Takje
– Kaars

diy interieur

En zo maak je een kaarsenfles:

Stap 1:

Maak de fles goed schoon en duw er een takje in. Dit kan echt van alles zijn. Ik wissel ook regelmatig af. Laatst hoorde ik van iemand dat ook eucalyptus heel leuk stond. Inmiddels is mijn tuin al redelijk leeggeplukt dus ben ik maar begonnen aan de coniferen bij mijn ouders in de tuin. Duw het takje voorzichtig door de opening. Vul vervolgens de fles helemaal tot bovenin met water.

Stap 2:

Plaats de kaars bovenop de fles. Als je de kaars een beetje draait zul je vanzelf zien dat hij stevig vast komt te zitten. Lukt het nou niet dan kun je de kaars ook eerst aan de onderkant iets laten smelten door hem boven een waxinelichtje te houden. Hierdoor kun je hem makkelijker in de fles duwen.

Stap 3:

Het onderhoud? Die is er nauwelijks. Je zult zien dat na een week of 4 het takje wat begint te verkleuren. Je kun dan heel eenvoudig de fles leeggooien en er een nieuw takje in doen. Ik waarschuw wel even want het water en het takje dat er al 4 weken in hebben gezeten stinkt gigantisch. Ach meteen een reden om wat lekkere geurkaarsen aan te doen in huis.

kaarsenfles
diy

Wees ook niet bang om de kaars gewoon aan te steken. Ik heb er zelf kaarsen in gedaan van Hema en dat ging helemaal goed. Op een gegeven moment hoorde ik het knetteren maar dat was de kaars die op was waardoor het kaarsvet in het water terecht kwam. De fleshals werd ook niet te warm op het einde dus gewoon lekker aansteken die kaarsen!

Heb je de andere DIY projecten ook al bekeken?

Lees ook eens;