Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat we weer massaal uitkijken naar het kerstpakket of een kleinigheidje van je werkgever voor de feestdagen. Waar je vroeger standaard een pakket kreeg vol met eten, is dat tegenwoordig wel anders. Werkgevers willen kiezen voor alternatieve producten om jou net even wat beter in de watten te leggen, maar zoals altijd, moet het wel betaalbaar zijn! Nu we in Nederland massaal zijn gaan thuiswerken, is dat iets waar je werkgever op in kan/moet haken! Benieuwd naar wat jouw werkgever jou moet geven met kerst nu je thuiswerkt? We delen het ultieme kerstpakket hieronder!

Thuiswerken

Persoonlijk vind ik de hele thuiswerktrend wel positief. Mensen houden meer vrije tijd over doordat je in de ochtend en in de avond niet uren in de file staat. Daarnaast ben ik ook nog eens productiever doordat ik niet telkens wordt afgeleid of vragen krijg van collega’s. Wanneer mijn werk nog niet af is om 17:00, ga ik gewoon nog even door. De kinderen spelen in de speelkamer naast mij, dus ik hoef me niet druk te maken dat ik ze niet op tijd ophaal bij de opvang. Ik heb al een aantal blogs eerder gewijd aan wat je nodig hebt als thuiswerker en hoe je dat zo comfortabel mogelijk voor jezelf kunt maken. Jouw baas kan hier echter ook aan bijdragen. Hij kan je bijvoorbeeld een geschikt cadeau geven met kerst voor je thuiswerkplek!

Kantoorartikelen

Natuurlijk voor de hand liggend, maar jouw werkgever moet je voorzien van toffe kantoorartikelen. Nou zit niemand te wachten op een pak saaie blauwe pennen, dus kan hij/zij het persoonlijker maken door je te voorzien van bedrukte kantoorartikelen. Voor jou enorm praktisch en nuttig en voor je werkgever het ideale geschenk, want kantoorartikelen zijn relatief goedkoop en kunnen in kleinere oplages worden gekocht. Voor kleinere bedrijven is dit dus erg handig. Het budget kan hij/zij helemaal zelf bepalen. Een powerbank (om altijd bereikbaar te zijn wanneer je van huis werkt) is bijvoorbeeld iets kostbaarder dan schrijfwaren en bureauaccessoires.

Mok bedrukken

Het kan zomaar zijn dat je je iets minder verbonden voelt met je werkgever. Je zit namelijk thuis achter je laptop en krijgt geen feeling bij het bedrijf. Om je toch verbonden te voelen is het handig als je iets fysieks in huis hebt, waardoor je toch een beetje het idee krijgt dat je op het werk bent. Koffie drink je de hele dag dus het perfecte cadeau voor jou als thuiswerker met kerst is een mok met daarop het logo van jouw werkgever. Hij kan ook een motivatietekst op de mok bedrukken. Het is een kleine investering (in verhouding een stuk goedkoper dan andere relatiegeschenken) en vrijwel iedereen zal er blij mee zijn.

dit zou je werkgever je moeten geven

Heb je een werkgever met humor? Dan zou hij een mok met een foto van zichzelf erop moeten geven. Gegarandeerd dat je hard doorwerkt wanneer je continu streng aangekeken wordt door je baas.

Wat had jij in je kerstpakket?