Oké, de goedheiligman is net in het land, maar dat betekent niet dat we niet stiekem al mogen nadenken over kerst. Pak jij dit jaar klakkeloos alle kerstversiering van de zolder of wil je wellicht toch het één en ander veranderen? Ik deel de kersttrends van 2021 om je alvast te inspireren!

Kersttrends van 2021

Ik hou van kerst! Ik schaam me er niet voor,  maar in de zomer kan ik al behoefte hebben aan het draaien van kerstnummers.  Dat ik me dus verdiept heb in de nieuwste trends op het gebied van kerst,  is zo vreemd nog niet.  Benieuwd of jouw kerstitems een beetje bij de nieuwste kersttrends van 2021 passen? Bekijk ze hieronder!

Trend 1: Kaarsen in allerlei vormen 

Ik zal nog even niet beginnen bij die grote eyecatcher in huis.  Hieronder meer over de trends op het gebied van de kerstboom. Maar voor ik daarmee begin een duidelijke andere trend: kaarsen in allerlei vormen.  We zagen natuurlijk het gehele jaar door al steeds mooiere vormen kaarsen voorbij komen.  De gedraaide spiraal kaarsen kunnen je ook niet ontgaan zijn. Ook voor kerst zijn er speciale Kerstmis kaarsen

Trend 2: Zwarte ballen

Ik liep blijkbaar al een paar jaar voor op deze trend,  want ik heb jarenlang zwarte ballen in de boom gehad.  Deze kerst is het ook daadwerkelijk een trend geworden. Het geeft een stoere en sobere touch aan een sprankelende boom vol met lichtjes. En dat is precies de balans die deze trend zo ontzettend stijlvol maakt.   

Trend 3: Persoonlijk 

Een andere Trend die we zeker gaan terugzien is het toevoegen van een persoonlijke touch. Houd jij bijvoorbeeld van een lekker wijntje op zijn tijd? Dan hang je toch gewoon wijnglazen in de boom.  Geen echte natuurlijk (want waar moet dan jouw wijn in?!), maar gelukkig zijn er tegenwoordig kerstboom ornamenten in allerlei vormen en maten.  Zoek het vooral dicht bij jezelf. Geen uiltjes in de boom dus omdat iedereen die heeft, maar echt een persoonlijke draai aan jouw kerstboom.  

persoonlijke kerstboom

Trend 4: Notenkrakers

In Amerika zien we ze al langer voorbij komen, maar dit jaar maken ze ook hun intrede in Nederland: de notenkraker. Leuk weetje: notenkrakers werden vroeger, volgens een duitse volkslegende, cadeau gedaan om de ontvangende familie geluk te brengen. Daarnaast zou hun huis worden beschermd. Hij staat dus echt symbool voor kracht en moed. 

notenkraker kersttrends van 2021

Trend 4: less is more

Deze kerst ga je ook steeds vaker de “nude kerstboom” tegenkomen.  Een kerstboom die slechts een enkel lampje bevat en een verdwaald ornament of zelfs helemaal geen ornamenten. Het past helemaal bij de eenvoud waarin we afgelopen jaren hebben geleefd doordat we zoveel op thuis waren aangewezen.  

less is more