Overweeg je de bestaande keuken in huis te renoveren? Je hebt in dat geval verschillende opties! Denk allereerst aan de keuze tussen het vervangen van de keuken en slechts het vernieuwen van de frontjes op keukenkasten. De keuze die je hierin maakt is onder meer afhankelijk van de staat van de keuken en de mate waarin deze aansluit op je persoonlijke wensen en voorkeuren. Biedt de bestaande keuken je de apparatuur die je nodig hebt? Ben je nog tevreden over de indeling van de keuken? Stoor je jezelf aan de grove afzuigkap aan de wand en droom je van een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem? Het kan een reden zijn om voor een nieuwe keuken te kiezen. In dit artikel lees je meer over de opties die je hierbij hebt. 

Gebruik van natuurlijke materialen in het keukenontwerp 

Populair bij het ontwerpen van nieuwe keukens is het gebruik van natuurlijke materialen. De mooiste houten keukens zijn niet alleen voorzien van robuuste houten keukenkasten met een aluminium of metalen handgreep; ze beschikken ook over een keukenblad van graniet of bijvoorbeeld composiet. Andere materialen die veel gebruikt worden in deze keukens zijn beton en een blad van- of met marmer(look). Combineer de houten plankjes aan de wand in deze keukens met een aantal potjes gevuld met verse kruiden. Niets is lekkerder dan verse basilicum in je salades, of bijvoorbeeld verse munt in je thee. 

nieuwe keuken

Ook een donkere keuken in trek tegenwoordig 

Niet alleen een houten keuken is populair; hetzelfde geldt voor een zwarte keuken. Deze zwarte keukens worden vaak voorzien van verschillende gouden details. Denk aan een goudkleurige handgreep, een gouden kraan bij de spoelbak of bijvoorbeeld een gouden omranding van de keukenkasten. De combinatie van zwart met goud geeft de keuken een hele chique, luxueuze uitstraling. Het past goed bij zowel een modern, als industrieel ingerichte woning. 

donkere keuken

Andere indeling voor keukens 

Een keuken is tegenwoordig veel meer dan de plek waar het ontbijt of diner bereid wordt. Het is een sociale ontmoetingsplaats! Neem het mee bij het ontwerpen van de nieuwe keuken voor jouw woning. Kies bijvoorbeeld voor een L-vorm, waarbij je het uiteinde van de L als een bar gebruikt. Of kies voor een groot kookeiland met een aantal barkrukken. Terwijl je partner je bijpraat over diens dag, bereid jij het eten (of andersom). Het maakt het koken een stukje leuker! 

nieuwe keuken trends